Cau una xarxa que va generar un frau de quasi cent milions d’euros amb el comerç il·legal de la llum

Compartir:

La Guàrdia Civil ha destapat un frau de quasi 100 milions d'euros de tretze comercialitzadores il·legals d'energia elèctrica que, dirigides per un empresari del sector, subministraren llum a unes 4.000 pymes a preus més baixos amb facturació falsa. L'operació, duta a terme per la Unitat Central Operativa (UCO), s'ha saldat amb un total de 18 detinguts, alguns d'ells a València i Alacant. Va ser l'any 2012 quan esta xarxa va començar a crear empreses dedicades a la comercialització d'energia elèctrica. Des d'aleshores fins hui es va encetar una operació anomenada 'Ámbar' que de moment es manté oberta. 

  

 

 

El seu engany 

Estes empreses, a nom de testaferros, captaven a clients generalment de grans pymes a les quals oferien la llum a un cost d'entre un 20 i un 30% més baix del que habitualment es paga. En un principi estes empreses pirates no donaren pistes sobre la seua il·legalitat però a poc a poc anaven deixant de comprar a les generadores fins a quedar-se amb l'oferta mínima.

Els resultats de la investigació 

Fins ara, la investigació ha permés detindre a 18 persones, confiscar 18 vehicles i un veler, analitzar 154 productes financers, destapar 180 societats i localitzar a 24 testaferros. Actualment a Espanya hi ha unes 450 comercialitzadores que, com les investigades han de comunicar als òrgans corresponents l'inici de la seua activitat. Un pas que les firmes pirates investigades també feren  recolzant-se en la gran quantitat de clients de consum d'alta tensió que presentaren.

  

 

EL MÉS LLEGIT

5.896 nous positius i 19 morts per coronavirus en la Comunitat

Els morts són 8 dones, d'entre 67 i 98 anys, i d'11 homes de 68 a 97 anys

‘A la Lluna de Metrovalencia’, el nou servei nocturn de la línia 10

Els últims tramvies entre Alacant, Ciutat Arts i Ciències-Justícia i Natzaret seran aproximadament fins a les 2 hores i 30 minuts

El CJV aconsegueix els suports per a la creació d’un alberg públic juvenil

Actualment la ciutat només disposa d'un alberg públic a la zona protegida del Saler

En perill el procés judicial per les contradiccions de les xiquetes de Burjassot

Les dos menors han explicat què va ocórrer el dia de les suposades agressions sexuals