L’actor Bill Cosby culpable d’agredir a una menor de 16 anys

Compartir:

El jutge de la Cort Suprema de Los Angeles Craig Karlan ha determinat que l'humorista ha de pagar a la víctima una indemnització de 500.000 dòlars per danys i perjudicis

La Justícia dels Estats Units ha sentenciat que el còmic Bill Cosby és culpable d’agredir sexualment en 1975 a Judy Huth, una dona que en aquells anys tenia tan sols 16 anys i era menor. Ell llavors tenia 37 anys. Els fets es van produir en una de les habitacions de la coneguda Mansió Playboy, situada a Los Angeles (Califòrnia).

Judy Huth, qui actualment té 64 anys, va rebre el veredicte a favor seu per part del jurat civil i se li atorgaran 500 mil dòlars pels danys i perjudicis que va patir per part de l’actor.

Al moment de l’atac, el jurat va determinar que Cosby era conscient que Huth era menor de 18 anys i que va causar intencionalment un contacte sexual perjudicial i que la seua conducta va ser impulsada per un interés anormal en una menor d’edat.

Així ho ha dictaminat un tribunal de Santa Mónica (Califòrnia). El jurat ha assenyalat que l’actor és “responsable” —terme emprat als EUA per a declarar culpable a acusats en judicis per la via civil— d’un contacte sexual amb la jove a pesar que sabia que era menor.

La llei californiana amplia el termini per a demandes si la víctima era menor

D’aquesta manera, arriba fins al final la demanda civil contra l’actor interposada per Huth (64 anys en l’actualitat) en 2014. La dona, al principi, tenia en contra seua el temps, ja que hi havia precedents legals que afectaven Cosby i que invalidaven l’acusació per haver prescrit. Però la denúncia va ser admesa per la Justícia californiana gràcies al fet que la llei en aquest Estat amplia el termini per a aquesta mena de demandes si la víctima era menor d’edat quan es va produir l’agressió.

La sentència en contra de l’actor de 84 anys arriba a quasi un any després que la seua sentència penal de Pennsylvania per abús sexual fora revocada i ell fora posat en llibertat.

Cosby havia rebut múltiples denúncies per violència sexual i aquesta era de les últimes acusacions que estaven pendents. L’actor no va poder ser present en el judici ni atestar en persona a causa de la seua avançada edat.

Malgrat el veredicte, Cosby ha negat en tot moment les acusacions en contra seua a través d’advocats i publicistes i durant el judici va ser presentat al jurat vídeos de les declaracions que va rendir en el 2015.

El silenci de l’actor

Cosby, des que va començar aquest va processar, va optar per acollir-se a a la Cinquena Esmena de la Constitució dels EUA, per la qual cosa no ha comparegut en cap de les sessions d’aquest judici.  Aquest article permet a qualsevol persona el dret a no atestar si les seues paraules poden ser usades per a incriminar-ho d’un delicte.

L’advocat d’Huth, Nathan Goldberg, va explicar que el còmic va tractar de guanyar-se la confiança de la menor i, per a això, la portava a espais aparentment segurs, com un parc públic o una sala de jocs. El relat de l’acusació assenyala que l’artista va conéixer a la víctima mentre feia esport amb una amiga, Donna Samuelson, durant el rodatge de Let’s Do It Again. Després, Cosby va convidar a les dos a una sala de jocs de la mansió.

El Tribunal Suprem dels EUA no revisarà l’anul·lació de la condemna per abusos sexuals contra Bill Cosby

L’actor, a més, està acusat per altres presumptes delictes sexuals i un d’ells el va portar a presó en 2018. La Justícia va sentenciar que l’actor va abusar sexualment de la canadenca Andrea Constand i es va convertir en el primer famós empresonat en plenes reivindicacions del MeToo.

No obstant això, l’intèrpret va ser alliberat l’any passat després que la Cort Suprema de Pennsilvània revocara la seua condemna per un acord civil previ en el qual va indemnitzar a la víctima.

EL MÉS LLEGIT

Una dona es ‘casa’ amb un ninot de drap i tenen un fill: ‘Estic molt enamorada’

La dona va celebrar una boda amb 250 convidats i més tard un 'part' a la seua casa amb infermera i metge

Mor un conductor d’autobús atropellat pel seu propi vehicle

La víctima s'ha baixat en detectar una avaria en l'autobús que ha acabat atropellant-li

María del Monte presenta a la seua nóvia durant l’Orgull de Sevilla 2022

"He intentat protegir-la des de fa 23 anys", va declarar la cantant durant el pregó

Tornen a pujar considerablement els morts per coronavirus en la Comunitat

Sanitat ha notificat 20 morts per coronavirus des de l'última actualització, entre els quals cal destacar un jove de 36 anys