La Dana tira a terra falles senceres a València, Sagunt i Catarroja

Compartir:

Falles caigudes per la plutja i el vent

 

La DANA s’ha acarnissat de manera especial amb els monuments fallers, no són poques les falles que han tingut en els últims dies desperfectes a causa de les fportes pluges. No obstant això els meteoròlegs van assegurar dilluns que “el pitjor encara havia d’arribar”.

El vent tomba la falla Bailén-Xàtiva de València

 

El monument de la comissió Bailén-Xàtiva “Ferroviària” també ha patit a causa del vent i s’ha bolcat. No obstant això han estat els membres de la comissió que tot i els desperfectes l’han tornat a posar en peu.

 

L’Antiga de Campanar sacsejada pel vent

 

La Falla l’Antiga de Campanar està patint notablement a causa de vent, en el vídeo es mostra com les rematades del monument es balancegen davant les ratxes de vent que s’emporta per davant tanques i tendals.

 

Danys a la meditadora de la Plaça de l’Ajuntament

 

D’altra part la Falla de l’Ajuntament de València no està suportant bé la tromba d’aigua i ha començat a filtrar-la al seu interior.

Este monument, a diferència de la majoria no és de suro, sinó feta amb fusta i cartó pedra. L’aigua s’ha fet pas al seu interior i està provocant esvorancs i desperfectes per les filtracions. 

 

Falla la meditadora de València sota la plutja

Falla la meditadora de València sota la plutja |

 

 

Cau la falla del Toll de Catarroja deixant dos ferits

 

En Catarroja també s’ha consumat una tragèdia material on el monument faller de la comissió del Toll s’ha ensorrat. Els monuments no han pogut resistir la pluja torrencial que s’ha produït en tan sols 10 minuts, acompanyada de les fortes ratxes de vent.

Segons informa la periodista Pilar Moreno a través de les xarxes, dos persones han resultat ferides durant la caiguda del monument. Pel que sembla els propis membres de la comissió en l’afany de rescatar no van dubtar a destrossar les restes de la falla per obrir-se pas com més aviat als seus companys atrapats.

 

 

Cauen les falles Avinguda, La Palmera, El Tronaor i La Vila a Sagunt i la 3 d’abril al Port de Sagunt

 

Si les comissions del Mercat i Porta del Sol de Sagunt patien fa poc el drama de la caiguda de les falles per les pluges, en este cas es tracta de cinc falles més, un total de 7 de les 24 falles que es planten a la ciutat.

 

 

 

La Falla La Palmera també s’ha vist afectada pel vent i la pluja i s’ha ensorrat suposant notables danys materials per als comissionats del carrer Horts. 

 

Falla La Palmera de Sagunt ha caigut per la plutja

Falla La Palmera de Sagunt ha caigut per la plutja | Mar Picó

 

A la Falla La Vila ha estat la pròpia comissió la que ha notificat la desgràcia a través de les xarxes socials.

 

 

 

 

La falla 3 d’abril de port de Sagunt també ha estat víctima de la NA, un testimoni recollit en xarxes mostra com el carrer s’ha convertit literalment en un riu.

 

Un vent huracanat desferma el pànic a la Falla La Victòria de Port de Sagunt

 

Una forta ratxa de vent que ha sembrat el pànic entre veïns i comissionats de la Falla la Victòria. Com es pot apreciar en el vídeo de periodista Paco Quiles, molts veïns han sortit corrent tement-se el pitjor mentre la forta ratxa de vent feia trontollar la falla, que ha resistit estoicament l’envestida. 

 

A València cau la Falla Els Generals

 

Al cap i casal també s’ha materialitzat la desgràcia a Benicalap, no només amb els danys parcials de l’Antiga de Campanar, sinó que també s’ha ensorrat la falla Els Generals, situada al carrer General Llorens.

 

Falla Els Generals caiguda a causa del vent i la plutja

També cau la falla de Pere al carrer General Prim de València

 

El bloc Univers Faller s’ha fet ressò dels notables danys que ha patit la falla de la comissió “La Falla de Pere” de barri de Russafa de València.

Pitjor encara que la pluja per a molts monuments són les fortes ratxes de vent que s’estan registrant a la comarca de l’Horta. L’aeroport de Manises, que ha hagut de desviar vols, ha notificat vents superiors a 76 km / h. Una velocitat capaç de tombar estructures verticals de suro com són molts monuments fallers.

L’aigua deixa en res la Falla Enginyer Manuel Maese-Cristobal Llorens

 

El barri del Cabanyal de València tampoc ha sortit indemne de la NA, este és l’aspecte de la falla de la comissió Enginyer Manuel Maese-Cristobal Llorens, de la qual tot just queden dos monuments.

 

L'aigua deixa en res la Falla Enginyer Manuel Maese-Cristobal Llorens

Junta Central Fallera i el Gremi d’Artistes Fallers envien un missatge d’ànim

 

Des de la Junta Central Fallera de València han enviat a través de les xarxes un missatge d’ànim a les comissions falleres i als artistes davant la nit que estan passant. Demà decidiran si es retarda la visita dels jurats. 

EL MÉS LLEGIT

Mor la model i influencer Niece Waidhofer als 31 anys

L'estatunidenca comptava amb més de 4 milions de seguidors als quals pretenia ajudar parlant de salut mental

‘SUPERVIVIENTES’: Mariana Rodríguez, octava expulsada definitiva

La veneçolana i la seua amiga Marta Peñate viuen un emotiu comiat, en un programa on no puc estar Ió Aramendi

Sanitat contractarà a 7.357 professionals per a les vacances d’estiu

Durant l'època estival s'incrementa l'atenció en 56 centres sanitaris situats en les zones costaneres de major afluència

Busquen a una jove desapareguda a Elx que necessita medicació

Des del Centre Nacional de Desapareguts s'ha emés una alerta per a localitzar a una jove de 20 anys desapareguda a Elx