Denuncien que no s’estan facilitant els gelats Nestlé afectats per l’òxid d’etilé

Gelats
Gelats

 

La pàgina web de la federació d’associació de consumidors FACUA es fa ressò de l’alerta alimentària feta pública fa unes setmanes respecte a la contaminació de tot un seguit de gelats i productes similars amb un component potencialment cancerígens, però este cop, va més enllà i denuncia que el llistat complet no ha sortit a la llum.

Així, expliquen que dins de l’alerta alimentària que ve desenvolupant-se en tota la Unió Europea des de finals de juny, “treballadors de diverses cadenes de distribució hi han facilitar a FACUA-Consumidors en Acció llistats de gelats de la multinacional suïssa Nestlé que estan retirant de les seues prestatgeries després diferents avisos de fabricant, Froneri, per la presència del cancerigen òxid d’etilé a l’additiu estabilitzant E410 (També anomenat goma de garrofí o garrofa).

La relació de productes objecte de retirada rebuda per FACUA inclou 46 varietats de gelats fabricats per Froneri de les marques Nestlé, Milka, Toblerone, Nuii, Oreo, Princesa, La Lechera i Smarties, Tots ells comercialitzats per la firma suïssa a Espanya.

Ara esta associació adverteix que la llista “no és necessàriament completa, ja que forma part d’alertes de retirada de la comercialització de productes de Froneri / Nestlé difoses a nivell intern per les cadenes Carrefour, Dia i Covirán”.

 

FACUA reclama la informació “completa”

 

FACUA ha reclamat a Nestlé i Froneri que actuen amb transparència i facen pública la llista completa de productes afectats.

De moment, Froneri s’han limitat a incloure en la seua pàgina web un avís on insta els consumidors a teclejar els sis primers dígits del lot del gelat que hagen adquirit per saber si pot estar contaminat. Una cosa que els impossibilita conéixer si han consumit un producte amb la substància que està donant origen a la seua retirada si ja van tirar l’envàs.

L’associació també ha instat l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) del Ministeri de Consum que publique la llista de gelats contaminats. FACUA considera lamentable que fins a la data, l’organisme només haja inclòs a la seua web sengles enllaços als continguts de les pàgines de Mars i Nestlé relatius a l’alerta.