Detenen a una parella amb una substància que podria matar a més de 50 milions de persones

Compartir:

Una parella va ser detinguda en Riverside, en l’estat de Califòrnia (els Estats Units), amb una quantitat d’estupefaents que va cridar l’atenció a les autoritats. Es tractava d’un carregament de drogues capaç de matar a més de 50 milions de persones. La troballa és la confiscació més gran de carfentanil -usat com a agent tranquil·litzant per als elefants- en el comtat i una de les més importants de la costa oest del gegant nord-americà.

La policia va iniciar una investigació

Tal com va informar el diari The Press-Enterprise, a la fi de 2020, la Policia de Riverside va iniciar una investigació sobre narcotraficants locals vinculats amb càrtels mexicans, ja que la localitat de Perris -on van ser arrestats Andrés Jesús Morales (30 anys) i Alyssa Christine Ponce (27 anys)- es troba prop de la frontera entre els Estats Units i Mèxic.

Organització criminal dedicada al tràfic de drogues

Els investigadors tenien en la mira a una organització criminal dedicada al tràfic de drogues que subministrava fentanil, cocaïna i heroïna.

El passat 17 d’agost, agents policials van aplanar una casa en Perris on van confiscar 21 quilograms de carfentanil, quatre quilograms de cocaïna i un d’heroïna. Encara que Morals i Ponce no es trobaven en el lloc en el moment de l’operació, van ser detinguts el 14 de setembre durant un altre aplanament.

No aprovat per a ús humà

Segons van informar les autoritats, el carfentanil és un anàleg de l’opioide artificial fentanil que no està dissenyat ni aprovat per a ús en humans. És més mortal que el fentanil, ja que és 100 vegades més poderós. A més, és 10.000 vegades més potent que la morfina, segons l’Administració de Control de Drogues dels EUA (DEA). Esta substància pot ser letal en el rang de dos mil·ligrams, va informar la DEA.

Si es barreja amb altres drogues, els 21 quilos de carfentanil confiscats podrien haver estat suficients per a matar a més de 50 milions de persones“, va afirmar la Policia.

Els detinguts han estat acusats de quatre delictes greus per possessió per a la venda de fentanil, cocaïna i heroïna. Tots dos es van declarar innocents dels càrrecs i estan a la presó sense dret a fiança. Així romandran fins a la seua pròxima audiència amb el jutge i la Fiscalia, que tindrà lloc el 9 de novembre.

EL MÉS LLEGIT

Dos detinguts per les agressions sexuals a quatre dones durant Magdalena

Fonts de la Policia Nacional han confirmat a València Diari la detenció de dos homes mentre segueixen obertes les investigacions per les quatre víctimes ateses al General, entre elles una menor de 13 anys

Els Centres Ocupacionals, residències, habitatges tutelats i centres de dia ‘en números rojos per la gestió de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives’

La coordinadora d'estes entitats COPAVA denuncia que 'les irregularitats en els pagaments ja són insostenibles per continuar mantenint l'atenció que ofereixen a persones amb discapacitat'

Demanen 9 anys de presó per a un auxiliar d’infermeria per abusar d’una anciana en una residència

Hui comença el judici contra un auxiliar d'infermeria d'una residència de gent gran de la província de València per abús sexual a una resident amb Alzheimer

Educació activarà un ‘Xec per a material escolar’ per a ajudar a les famílies més vulnerables

Se beneficiará el alumnado que cuente con el 100 % de la beca de comedor