Detenen a un xic per saltar-se una ordre d’allunyament i a la seua nóvia per ajudar-lo a fugir en Alzira

Un dels fugitius era buscat per les autoritats de Polònia
Un dels fugitius era buscat per les autoritats de Polònia

 

Agents de la Policia Nacional han detingut en Alzira, en la comarca de la Ribera (València), a un xic de 24 anys com a presumpte autor d’un delicte de trencament de condemna, atemptat contra un agent de l’autoritat i danys, després d’agredir als policies quan anaven a arrestar-lo per saltar-se una ordre d’allunyament que tenia vigent sobre la parella amb la que anava.

 

A demés, la dona de 38 anys, que es trobava en eixe moment al costat d’ell, va ser detinguda per un presumpte delicte de desobediència en obrir-li la porta del cotxe policial quan anava a ser traslladat a dependències policials perquè emprenguera la fugida. 

 

Els fets van passar cap a les 00.20 hores de la nit del diumenge, quan els agents que es trobaven fent un control per a garantir que es complia el toc de queda establit, van vore a una parella caminant per la plaça d’Alacant de la localitat. En eixe moment, els policies li van preguntar el motiu de trobar-se en via pública tot i les restriccions, manifestant que venien d’una festa d’aniversari. Per tals fets, els agents van consultar les bases de dades policials per a proposar-los per a sanció.

 

La dona el va ajudar a intentar escapar

Una volta fetes les gestions oportunes, els agents van comprovar que el xic tenia en vigor una ordre de prohibició d’aproximar-se a menys de 200 metres vigent sobre la dona que li acompanyava, pel que quan anaven a detindre’l com a presumpte autor d’un delicte de trencament de condemna, este va començar a córrer en direcció contrària als agents. 

 

A pesar d’escapar dels agents, els policies el van interceptar uns metres després i seguidament va començar a fer colps a la patrulla que li va advertir en reiterades ocasions que deposara la seua actitud, fent este cas omís i resistint-se a la detenció. 

 

Finalment, quan els policies van introduir al sospitós en el cotxe policial, este va colpejar amb puntades la finestreta de la porta posterior esquerra, conseguint desencaixar el marc. A demés, la dona va aprofitar la situació per a acostar-se al cotxe i obrir la porta per a facilitar-li la fugida a la seua parella. 

 

L’home, amb antecedents policials, va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte de trencament, atemptat contra un agent de l’autoritat i danys i ha passat a disposició judicial. La dona va ser arrestada per un delicte desobediència i després de ser sentida en declaració va quedar en llibertat, no sense abans ser advertida de l’obligació de comparéixer davant de l’autoritat judicial quan per a això fora requerida.