Detingut dos vegades a Torrevieja per cometre deu robatoris en una setmana

Cotxes de la Guàrdia CIvil amb un detingut
Cotxes de la Guàrdia CIvil amb un detingut

 

La Guàrdia Civil ha detingut a Torrevieja a un home de 48 anys, com a presumpte autor de deu delictes contra el patrimoni, realitzats en el breu espai d’una setmana, a l’interior de locals comercials, bars, restaurants i botigues de 24 hores. Ja ha ingressat a la presó.

A primers d’este mes de juliol, la Guàrdia Civil va observar un increment exponencial en els delictes contra el patrimoni, comesos en establiments comercials de Torrevieja.

En tots ells existia un nexe comú basat a forçar amb un tornavís o una arma blanca els sistemes de protecció (persianes metàl·liques o reixes) dels locals per a, a continuació, trencar les finestres o les portes d’accés. Una vegada a l’interior, sostreien la caixa registradora, el pot de les propines o begudes alcohòliques.

 

 

Durant el desenvolupament de la seua activitat il·lícita, el presumpte autor utilitzava, per a evitar ser reconegut, gorres, la màscara, guants i tovallons nuats en parts del cos on tinguera tatuatges visibles.
La vertiginosa carrera delictiva d’este individu li va portar, en el breu espai d’una setmana, a cometre fins a deu delictes de robatori o furt (cinc d’ells en una mateixa nit), provocant una greu alarma social entre els hostalers de la zona.

Durant eixa setmana, el passat dia 9 de juliol, una patrulla de la Guàrdia Civil que estava de servei, el va sorprendre in fraganti en companyia d’un menor d’edat, quan tots dos pretenien cometre un robatori a l’interior d’un establiment hostaler, a altes hores de la matinada.

En esta actuació se li va detindre per dos delictes de robatoris amb força en les coses i dos delictes de furt, dels quals ja se sabia era el presumpte autor. Després de passar a disposició judicial, es va decretar la posada en llibertat.

Però la detenció no va suposar cap obstacle perquè reprenguera els robatoris en locals. Tampoc ho va ser perquè els agents de l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de Torrevieja continuaren després de la seua pista i feren apilament de noves proves per a procedir a una nova detenció de l’individu.

Just a la setmana següent, concretament el dia 15 de juliol, es va sol·licitar la corresponent entrada i registre en el seu domicili, on van trobar nombrosos indicis que era, sense cap gènere de dubtes, l’autor d’altres sis delictes contra el patrimoni.

Els efectes que van trobar en l’habitatge eren els que havia usat en els robatoris, com ara: una bossa tipus bandolera on guardava les eines per a forçar les reixes, portes, caixes registradores, un capell tipus boina, genolleres amb les quals es tapava els tatuatges, tres capells de llana i unes sabatilles esportives. Tots es van posar a disposició judicial com a peça de convicció dels delictes.

Després d’esta segona detenció, es va decretar el seu ingrés a la presó.

No es descarta la imputació de nous delictes a este individu, perquè continuen estudiant diverses denunciades presentades per hostalers de la localitat i propietaris d’una altra mena d’establiments públics.