Detenen a Guardamar del Segura a un home escapolit durant huit mesos de presó

Interceptada una partida de tabac de contraban
Interceptada una partida de tabac de contraban

La Guàrdia Civil ha detingut a Guardamar del Segura (Alacant) a un pres escapolit de la presó de Picassent (València) des de desembre de 2020. També li constaven altres tres requisitòries per al seu ingrés a la presó d’altres tres jutjats. 

Va ser a través de la col·laboració ciutadana que es va tindre coneixement que hi havia un home que poguera estar implicat en una ocupació d’immobles, en una certa zona de la localitat. La patrulla ho va trobar mentre circulava amb el seu vehicle i li va donar l’alt per a identificar-lo correctament. 

 

Van descobrir que era un pres escapolit

Com a document que acreditarà la seua identitat, aquest individu va aportar un permís de conduir que va generar uns certs dubtes. Després d’analitzar-ho, es va comprovar que estava a nom d’una persona de la província de Conca, que mancava d’antecedents penals, però que era fals.

 

Quan finalment es va aconseguir obtindre la identificació indubtable de la persona que la Guàrdia Civil tenia davant, va resultar que era un pres escapolit del centre penitenciari de Picassent (València), sobre el qual a més requeien tres requisitòries en vigor, d’ingrés a la presó, de dos jutjats penals d’Alacant i un Penal de Santander (Cantàbria). 

Aquest home espanyol, de 31 anys, va acabar com a presumpte autor d’un delicte de falsedat documental, usurpació d’estat civil i contra la seguretat viària, en mancar de permís de conducció, a qui se li va sumar el trencament de condemna i les requisitòries dels jutjats.