Detingut un home a València per maltractar a la dona que estava a la seua cura

L'arrestat es va negar a alimentar i portar al bany a la dona en situació de dependència, colpejant-la i insultant-la quan aquesta li ho va recriminar

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a un home de 52 anys com a presumpte autor d’un delicte de maltractaments en l’àmbit familiar, després de pel que sembla maltractar a una dona en situació de dependència a la qual cuidava a canvi d’allotjament.

Els fets van ocórrer sobre les tres i mitja, quan agents que realitzaven labors de prevenció van ser alertats per la Sala del 091 perquè es dirigiren a un habitatge en el districte valencià de Patraix, on pel que sembla una dona hauria sigut agredida pel seu cuidador.

Immediatament, els policies es van dirigir al lloc, on van trobar a una dona d’uns 50 anys prostrada en una cadira de rodes i connectada a una màquina d’oxigen i a un home que l’estava insultant.

En un moment donat i davant dels policies, l’home va agarrar del pèl a la dona, sacsant-la bruscament mentre la insultava, per la qual cosa els agents van haver d’intervindre ràpidament, separant a l’home, el qual va mostrar gran violència física i verbal cap als agents, que van haver de reduir-lo amb la força mínima imprescindible.

Els agents van esbrinar que l’home que s’encarregava de les cures bàsiques de la dona a canvi d’allotjament, hauria arribat moments abans a l’habitatge, negant-se a donar-li menjar ni portar-la al bany, i que en ser recriminat per aquesta, hauria començat a colpejar-la al cap i a donar-li estirades de pèl.

Pel que sembla, la dona li hauria demanat en diverses ocasions que abandonara el domicili, negant-se el mateix, ja que pel que sembla no seria la primera vegada que la maltractava.

Per tot això, els agents van detindre a l’home presumpte autor d’un delicte de maltractaments en l’àmbit familiar. L’arrestat, amb nombrosos antecedents policials, ha passat a disposició judicial.