Detinguts a Elx dos pròfugs fugits de la justícia europea per segrest de menors i delictes d’estafa

Compartir:

Agents de la Policia Nacional han detingut al llarg d’esta setmana a dos persones a les quals li constaven en vigor Ordres Europees de Detenció per a Extradició (OEDE), tractant-se de; un home de 62 anys emesa per autoritats hongareses per delictes econòmics i financers i una dona de 47 anys, reclamada per les autoritats Franceses per un delicte de segrest de menors.

En la primera de les operacions

En la primera de les operacions policials les perquisicions es van iniciar a principis del mes de setembre, quan el grup de fugitius internacionals de UDYCO Central, alertava al Grup de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Comissaria de Policia Nacional a Elx, que una persona a qui li constava una OEDE (Ordre Europea de Detenció i Extradició) emesa per autoritats Hongareses pel motiu de Delictes Econòmics i Financers, en haver estafat presumptament prop de 5 milions d’euros pertanyent a hisenda pública Europea, podria estar establerta en alguna localitat del litoral alacantí situada entre Torrevieja i Santa Pola.

L’home estava perseguit per les autoritats hongareses per haver estafat presumptament prop de cinc milions d’euros pertanyents a la Hisenda Pública Europea, ha indicat la Policia Nacional en un comunicat.

Dispositiu especial

Per estos motius, els agents adscrits al grup de la UDEV de la Comissaria d’Elx, van organitzar un dispositiu especial orientat a la localització de la possible ubicació del fugitiu, que va concloure amb la seua localització i efectiva detenció en la localitat de Guardamar (Alacant).

Una altra detinguda per OEDE, una dona reclamada per autoritats franceses per segrest de menors.

Presumpte segrest d’un menor

D’altra banda, el mateix Grup policial, va rebre a través de l’Oficina SIRENE, l’activació del protocol de búsqueda, detenció i personació sobre una dona a qui li constava en vigor una Ordre Europea de Detenció i Extradició emesa per part de les autoritats gal·les pel presumpte segrest d’un menor d’edat.

La dona reclamada, segons consta en l’informe de reclamació, presumptament havia sostret al seu fill menor d’edat a la força quan este es trobava internat en un centre de menors de la localitat de Perpignan (França), escapolint-se seguidament a Espanya amb el menor.

Els detinguts van ser posats a la disposició dels Jugats Centrals d’Instrucció de l’Audiència Nacional, que seran els encarregats de tramitar les Ordres Europees de Detenció.

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...