Sis detinguts a Dolores per assalts a habitatges amb armes de foc

Compartir:

Se'ls imputen dos robatoris amb violència en els quals van emprar armes de foc i estaven preparats per a cometre nous fets delictius

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat de Dolores a sis persones que formaven part d’una organització criminal altament especialitzada en robatoris amb força, concretament en l’assalt a habitatges amb violència o intimidació usant armes de foc.

La investigació ha sigut desenvolupada per agents del Grup de Delinqüència Especialitzada de la Brigada de Policia Judicial d’Alacant i en ella també han participat agents del Grup d’Estupefaents.

Els investigadors van centrar les seues perquisicions en un home de nacionalitat búlgara que acabava d’eixir de presó i que comptava en el seu haver amb diversos antecedents per delictes violents i contra el patrimoni. Pel que sembla, aquesta persona havia sigut detingut anteriorment, acusat d’assaltar domicilis amb violència desarticulant el grup criminal en el qual participava.

Una vegada en llibertat per aqueixos fets, presumptament, estava intentant reorganitzar i tornar a conformar un grup criminal per a dedicar-se a aquesta mena de greus infraccions penals en les quals estava altament especialitzat.

Els agents, van realitzar de vigilàncies i seguiments discrets i, d’aquesta manera, van aconseguir identificar a tots els presumptes integrants de l’organització, també van localitzar els seus domicilis i un magatzem que utilitzaven per a guardar les seues eines i els vehicles que utilitzaven.

A partir de les gestions realitzades pels policies, es va poder determinar la participació dels investigats en diversos fets delictius, entre ells un assalt amb armes en un xalet de la Cañada del Fenollar d’Alacant, del qual van fugir després d’amenaçar als habitants amb pistoles i un intent de robatori d’un vehicle d’alta gamma en el qual també van fer ús d’armes de foc.

La investigació va determinar que, finalment, el grup criminal s’havia conformat i es trobava en disposició de cometre greus il·lícits penals contra les persones. A més alguns dels membres tenia formació militar adquirida als països de l’est d’Europa.

Recopilada tota la informació, es desenvolupe un ampli dispositiu policial especial en el qual, els agents de la Policia Nacional, van detindre als integrants de l’organització criminal en la localitat de Dolores quan aquests es trobaven en les proximitats del local que utilitzaven com a base d’operacions.

En el transcurs de l’operatiu policial, es va realitzar un registre en aquesta nau on es va localitzar gran quantitat d’útils i efectes destinats a perpetrar els seus il·lícits, entre ells; equips de transmissions portàtils, sis jupetins antibales, cascos militars, un dispositiu tipus TASER, una escopeta d’aire comprimit, guants i passamuntanyes, dispositius de geolocalització, maces de grans dimensions, brides i llaços, una envasadora industrial de buit, una maquina de comptar diners i altres efectes.

En el registre, també es van localitzar cinc artefactes incendiaris tipus «coctel Molotov» de fabricació casolana i preparats per al seu ús, per la qual cosa es va sol·licitar el suport dels especialistes TEDAX (Tècnic Especialista en Desactivació d’Artefactes Explosius) amb la fi que foren intervinguts amb la màxima seguretat.

Amb aquestes detencions, l’organització criminal ha quedat completament desarticulada. Els arrestats, de nacionalitat búlgara, lituana i espanyola, amb edats compreses entre els 29 i els 47 anys, van ser acusats dels delictes pertinença a Organització Criminal, robatori amb violència o intimidació, tinença il·lícita d’armes i explosius, i delicte de lesions. Quatre d’ells van ser posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia d’Orihuela.

EL MÉS LLEGIT

Una dona es ‘casa’ amb un ninot de drap i tenen un fill: ‘Estic molt enamorada’

La dona va celebrar una boda amb 250 convidats i més tard un 'part' a la seua casa amb infermera i metge

Mor un conductor d’autobús atropellat pel seu propi vehicle

La víctima s'ha baixat en detectar una avaria en l'autobús que ha acabat atropellant-li

María del Monte presenta a la seua nóvia durant l’Orgull de Sevilla 2022

"He intentat protegir-la des de fa 23 anys", va declarar la cantant durant el pregó

Tornen a pujar considerablement els morts per coronavirus en la Comunitat

Sanitat ha notificat 20 morts per coronavirus des de l'última actualització, entre els quals cal destacar un jove de 36 anys