Una dona de 63 anys mor després d’atragantar-se amb un tros de polp

Compartir:

Tapa de polp

Una dona de 63 anys va morir en la localitat murciana de Santomera en atragantar-se amb un tros de polp que estava menjant en un bar d’esta població.

Degustació tapa de polp

La dona estava degustant la tapa de polp en un establiment hostaler pròxim a la plaça de l’església de la localitat, situada a 15 quilòmetres de la capital murciana, quan va ocórrer el fatal accident.

No es va poder fer res

Els empleats del bar van ser els que la van atendre, arribant a realitzar-li un massatge cardiopulmonar mentre arribaven les emergències. Quan els efectius van arribar, no obstant això, la dona ja havia mort.

Més de 2.000 persones moren cada any a Espanya per ennuegada, segons dades del Ministeri de Sanitat. Les persones que sofreixen este accident s’asfixien amb un objecte o un tros de menjar. En la majoria de casos, les víctimes casos tenen algú a prop que no sap com evitar que s’ennueguen.

Maniobra d’Heimlich

La Maniobra d’Heimlich, anomenada Compressions abdominals, és un procediment de primers auxilis per a desobstruir el conducte respiratori, normalment bloquejat per un tros d’aliment o qualsevol altre objecte. És una tècnica efectiva per a salvar vides en cas d’asfíxia per ennuegada.

Tres pasos de Maniobra d'Heimlich

Com es duu a terme la maniobra d’Heimlich?

Maniobra d’Heimlich per a adults i per a nens de més d’1 any

1- Pare’s o pose’s de genolls darrere de la persona i envolte-la amb els seus braços al voltant de la cintura. …
2- Forme un puny amb una mà. …
3- Agarre el seu puny amb l’altra mà. …
4- Repetisca la compressió fins que surta l’objecte o la persona es desmaie.

Què fer si no funciona la maniobra d’Heimlich?

Prendre el puny amb l’altra mà i donar fins a 10 empentes cap a dintre i cap amunt. Si un primer intent no desallotja l’obstrucció, cridar per a demanar que algú telefone al 911 i després intentar de nou.

On es realitza la maniobra d’Heimlich?

S’ha de donar suport al puny entre el seu melic i el seu pit, i pressionar endins i a dalt, cap al centre de l’estómac. El seu ventre queda així comprimit entre el puny i el cos del rescatador, la qual cosa forma una pressió cap amunt.

On es realitza la maniobra d’Heimlich?

S’ha de donar suport al puny entre el seu melic i el seu pit, i pressionar endins i a dalt, cap al centre de l’estómac. El seu ventre queda així comprimit entre el puny i el cos del rescatador, la qual cosa forma una pressió cap amunt.

Maniobra d'Heimlich

 

EL MÉS LLEGIT

Processen per violència masclista David Leo, l’Estudiant de ‘El cazador’, i guanyador de ‘Pasapalabra’

Encara que l'enregistrament està acabat, fonts de la televisió pública asseguren que RTVE sospesa no emetre els programes ja gravats

Coneix ací com registrar-se per demanar els descomptes de fins al 90% en viatges per a joves

Els descomptes s'apliquen a bitllets senzills i d'anada i tornada per viatjar entre el 15 de juny i el 15 de setembre de 2023 per Espanya i Europa

El suïcidi és la quarta causa de morts entre joves de 15 a 19 anys a Espanya

Psicòlegs reunits este a València adverteixen que s'han multiplicat gairebé per 20 les consultes en els darrers 12 anys

Al Pacino, de 83 anys, anuncia que serà pare per quarta vegada amb la seua parella de 29

L'actor estatunidenc Al Pacino es convertirà en pare per quarta vegada als 83 anys al costat de la seua parella Noor Alfallah, de 29....