Una dona es gita amb dolor de cap i s'alça amb accent estranger

Els símptomes són extraordinaris
La protagonista de la notícia | abc

Michelle Myers, una dona d'Arizona, Estats Units, protagonitza un cas increïble que ha sorprés a tots. Un dia després d'adormir-se amb un fort dolor de cap es va despertar parlant amb accent britànic, sense haver estat en la seua vida en el Regne Unit. Els metges, però, han encontrat una explicació al succés. Segons estos, el que Myers ha patit podria ser un cas d'estranya dolència anomenat Síndrome de l'Accent Estranger, o FAS, un trastorn que sol materialitzar-se després d'un trauma neurològic com pot ser una lesió cerebral.

No és la primera volta que ocorre, donat que ja s'han registrat casos amb canvis d'accent del japonés al coreà, del britànic al francés, de l'estadounidenc al britànic i inclòs del castellà a l'hongarés.

La dona viu a Arizona | abc

Sembla que la majoria de casos sorgixen en una persona quan el seu primer idioma és paregut a l'accent del nou idioma que comença a parlar, com és el cas d'aquesta persona dels Estats Units. En la majoria d'ocasions, està produït per una lesió cerebral traumàtica quan es ferixen les regions del cervell relacionades amb la parla.

Cal descartar doncs, que la persona aprenga una nova llengua com per art de màgia, en tot cas, tindrien coneixements mínims. En el cas de Michelle Myers, la seua situació podria deure's al trencament de vasos sanguinis, però els símptomes segueixen sent extraordinaris tot i conéixer l'explicació científica que podria provocar-los.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Provoquen un accident i fugen a València" "A VALÈNCIA: La valenta actuació d'un policia que ha salvat la vida d'un bebè"