Una dona es gita amb dolor de cap i s’alça amb accent estranger

Compartir:

La protagonista de la notícia

La protagonista de la notícia | abc

Michelle Myers, una dona d’Arizona, Estats Units, protagonitza un cas increïble que ha sorprés a tots. Un dia després d’adormir-se amb un fort dolor de cap es va despertar parlant amb accent britànic, sense haver estat en la seua vida en el Regne Unit. Els metges, però, han encontrat una explicació al succés. Segons estos, el que Myers ha patit podria ser un cas d’estranya dolència anomenat Síndrome de l’Accent Estranger, o FAS, un trastorn que sol materialitzar-se després d’un trauma neurològic com pot ser una lesió cerebral.

 

 

No és la primera volta que ocorre, donat que ja s’han registrat casos amb canvis d’accent del japonés al coreà, del britànic al francés, de l’estadounidenc al britànic i inclòs del castellà a l’hongarés.

La dona viu a Arizona

La dona viu a Arizona | abc

 

Sembla que la majoria de casos sorgixen en una persona quan el seu primer idioma és paregut a l’accent del nou idioma que comença a parlar, com és el cas d’aquesta persona dels Estats Units. En la majoria d’ocasions, està produït per una lesió cerebral traumàtica quan es ferixen les regions del cervell relacionades amb la parla.

 

 

 

Cal descartar doncs, que la persona aprenga una nova llengua com per art de màgia, en tot cas, tindrien coneixements mínims. En el cas de Michelle Myers, la seua situació podria deure’s al trencament de vasos sanguinis, però els símptomes segueixen sent extraordinaris tot i conéixer l’explicació científica que podria provocar-los.

EL MÉS LLEGIT

‘Valencians al món’ recorre el cor d’Europa: d’Àustria a Eslovàquia per la ruta del Danubi

El programa solca aquest dimecres el segon riu d’Europa, que passa per deu països.

Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta i Megara, a la final del Benidorm Fest 2023

Fusa Nocta, de Gandia, passa a la final del dissabte 4 de febrer, però s'acomiaden la representant alacantina, Sofia Martín, i el valencià, Aritz Arén

El salari mínim puja fins a 1.080 euros al mes en 14 pagues

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que esta pujada es realitzarà amb efectes retroactius per situar-lo en el 60% del salari mitjà espanyol

El 66% de les fosses valencianes de la dictadura ja s’han excavat i hi ha localitzades 2.166 víctimes

La Generalitat crea un nou portal de Memòria Democràtica amb un cens de víctimes i vestigis franquistes
CatalanSpanish