Una dona se suïcida en un hotel de Madrid després que li rebutjaren la llei de l’eutanàsia

Compartir:

A una dona de quasi setanta anys se li va rebutjar la llei de l’eutanàsia indican-li que havia de continuar esperant una cosa al que ella va decidir que l’espera havia acabat i es va suïcidar en un hotel de Madrid, segons ha confirmat l’Associació Dret a Morir Dignament a Antena 3 Notícies.

Patia dolors insuportables i ja no aguantava més

La dona de 70 anys que és llevava la vida sofria diverses patologies i patia dolors insuportables que no podia pal·liar a causa d’una intolerància als analgèsics indicats per a això. La seua única esperança era que se li apliqués la llei de l’eutanàsia.

El 25 de juny la llei de l’eutanàsia entrava en vigor

Uns dies després que s’aprovara la llei d’eutanàsia, el 18 de març de 2021 el Congrés dels Diputats va aprovar la llei i el passat 25 de juny va entrar en vigor, la dona de setanta-set anys, protagonista d’esta història la va sol·licitar al seu metge de capçalera que en un primer moment es va mostrar favorable, però que 48 hores després es va declarar objectora de consciència.

Paper dels metges

La llei d’eutanàsia contempla efectivament el dret dels metges a l’objecció de consciència i estableix la creació d’una Comissió de Garantia i Avaluació en cada comunitat i ciutat autònoma, formada per metges i juristes per a controlar cada cas.

“El Govern de la Comunitat de Madrid encara no ha aprovat el decret que dóna carta de naturalesa a la Comissió de Garantia i Avaluació, sense este organisme no es poden practicar eutanàsies i això hauria d’estar llest des del 25 de juny”, recorda l’Associació Dret a Morir Dignament que denuncia que “no es va fer per part de l’Hospital ni de la Conselleria el que havien d’haver fet“.

Què passà en este cas?

En el cas d’esta dona es va nomenar un altre metge que és qui havia d’examinar el seu cas i que finalment, segons diu la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid va rebutjar el seu cas. La Conselleria de Sanitat ha explicat a Antena 3 Notícies que la pacient “va ser valorada per un altre metge de l’hospital i va considerar que no complia els criteris”.

Associació Dret a Morir

Des de l’Associació Dret a Morir Dignament assenyalen que “en tots els casos i en totes les circumstàncies tant si el metge està a favor o està en contra això ha de figurar per escrit” i es pregunten “llavors, on hi ha este escrit d’este segon metge?”. “El protocol no és este”. Afegeixen.

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.