Una dona trans. és agredida en l’estació de Sants a Barcelona per un vigilant de seguretat

Compartir:

Un treballador de seguretat de l’estació de Sants a Barcelona ha sigut expulsat per Renfe per agredir a una dona trans. El mitjà català ‘betevé’ va difondre unes imatges on s’observa que un grup d’agents envolta a la dona i la redueixen, moment en el qual un d’ells es mostra més agressiu.

Tot va ocórrer a les 11 del matí del passat dijous en el vestíbul de l’estació de Barcelona. Pel que sembla, la dona hi havia estava molesta perquè l’estaven gravant i va donar “un cop a un operador de càmera de televisió” i es va posar “una mica agressiva“.

<

>

La discussió va anar pujant de to

Segons el mitjà català, la discussió entre vigilants i la dona va anar pujant de to fins que es va produir la detenció i l’agressió trànsfoba. Quan la redueixen, ja en el sòl, un dels vigilants li dóna diversos cops amb la mà i després una puntada en l’estació de Barcelona. També s’escolta “calle’s, senyor” amb l’objectiu de vexar-la, segons ha assegurat el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra.

Serra també ha anunciat que des de la seua regidoria s’ha activat el protocol i han posat a la disposició de la dona agredida l’Oficina No Discriminació per a oferir-li suport jurídic i psicosocial.

Renfe ha demanat l’expulsió vigilant

Segons han informat des de Renfe, en conéixer els fets, s’han posat en contacte amb l’empresa de seguretat que havia obert un expedient informatiu per a demanar l’expulsió del treballador responsable de l’agressió trànsfoba a Barcelona.

No tolerem este tipus d’actituds“, han assenyalat des de l’empresa ferroviària.

 

<

>

 

EL MÉS LLEGIT

Apareix mort un tauró en una platja de Torrevieja

A primera hora del matí ha aparegut un tauró de mitja tona a la platja de La Mata de Torrevieja

Acord entre l’Ajuntament i el Valencia CF: el club accepta les condicions urbanístiques per al Nou Mestalla

L'alcalde ha destacat que 'totes les instàncies implicades estem treballant seriosament des de la voluntat que este assumpte concloga prompte amb la construcció d'un estadi que tots desitgem'

Dormir en hotels de la Comunitat va ser un 14% més car el 2022, amb una mitjana de 88 euros nit

La Comunitat Valenciana va registrar 27,2 milions de pernoctacions l'any passat i va ser la tercera destinació elegida pels viatgers residents a Espanya

La màscara deixarà de ser obligatòria al transport públic ‘de forma imminent’

Isabel Rodríguez, la portaveu del Govern, ha confirmat que la màscara no serà obligatòria al transport públic de 'forma immediata'
CatalanSpanish