Una dona trans. és agredida en l’estació de Sants a Barcelona per un vigilant de seguretat

Compartir:

Un treballador de seguretat de l’estació de Sants a Barcelona ha sigut expulsat per Renfe per agredir a una dona trans. El mitjà català ‘betevé’ va difondre unes imatges on s’observa que un grup d’agents envolta a la dona i la redueixen, moment en el qual un d’ells es mostra més agressiu.

Tot va ocórrer a les 11 del matí del passat dijous en el vestíbul de l’estació de Barcelona. Pel que sembla, la dona hi havia estava molesta perquè l’estaven gravant i va donar “un cop a un operador de càmera de televisió” i es va posar “una mica agressiva“.

<

>

La discussió va anar pujant de to

Segons el mitjà català, la discussió entre vigilants i la dona va anar pujant de to fins que es va produir la detenció i l’agressió trànsfoba. Quan la redueixen, ja en el sòl, un dels vigilants li dóna diversos cops amb la mà i després una puntada en l’estació de Barcelona. També s’escolta “calle’s, senyor” amb l’objectiu de vexar-la, segons ha assegurat el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra.

Serra també ha anunciat que des de la seua regidoria s’ha activat el protocol i han posat a la disposició de la dona agredida l’Oficina No Discriminació per a oferir-li suport jurídic i psicosocial.

Renfe ha demanat l’expulsió vigilant

Segons han informat des de Renfe, en conéixer els fets, s’han posat en contacte amb l’empresa de seguretat que havia obert un expedient informatiu per a demanar l’expulsió del treballador responsable de l’agressió trànsfoba a Barcelona.

No tolerem este tipus d’actituds“, han assenyalat des de l’empresa ferroviària.

 

<

>

 

EL MÉS LLEGIT

Sabies que menges plàstic diàriament?: Com afecta la salut?

Ja hi ha estudis que confirmen que els microplàstics es troben en la sang humana i que 8 de cada 10 persones estan afectades

Has de viatjar per Europa? T’expliquem on continua sent obligatori el passaport covid

Alguns països ja no exigeixen el passaport covid per a viatjar i entrar al territori

Aquests són els indicadors clau per a mesurar el canvi climàtic en 2021

L'ONU exigeix accelerar l'impuls a les energies renovables, triplicar les inversions privades i públiques en aquest camp i posar fi als subsidis als combustibles fòssils

Els espanyols practiquen sexe 2,5 vegades per setmana

El Top 5 provincial ho ocupen Salamanca, Orense, Àvila, Zamora i Sòria, on se superen les tres relacions setmanals