Localitzen a Elx la major granja il·legal de gossos de raça

granja gossos
granja gossos

Després de diverses setmanes d’investigació la Unitat d’Urbanitat i Medi Ambient (UMA) de la policia local d’Elx, en col·laboració de la regidoria de Sanitat i Benestar Animal, ha localitzat una granja il·legal de gossos de raça que portava exercint l’activitat de cria i venda durant diversos anys sense les corresponents autoritzacions administratives. Els fets han tingut lloc en una finca les instal·lacions de la qual incompleixen la normativa urbanística.

 

Durant els esbrinaments els agents van aconseguir interceptar la venda d’un dels animals a un particular per un import de 1.200 euros, la qual cosa va portar a les autoritats a la localització exacta de les instal·lacions on s’estava exercint l’activitat.

 

En el lloc es van trobar 137 gossos en diferents zones separats per edat, sexe, i sales de paritori. Una vegada revisada tota la documentació en el moment de la inspecció, es va comprovar que el presumpte autor dels fets manca de llicència d’activitat, llicència ambiental, assegurança de responsabilitat civil, declaració de nucli zoològic i certificat de compatibilitat urbanística.

 

Segons la normativa per les infraccions detectades, la persona implicada s’enfronta a sancions que oscil·len de 6.000 a 18.000 euros, a la clausura temporal de les instal·lacions per un període màxim de cinc anys i a la prohibició d’adquirir altres animals per un termini d’1 a 10 anys no excloent aquestes infraccions la responsabilitat civil o penal que pogueren correspondre-li.