Detenen un empresari a Cocentaina per explotar els seus treballadors

Compartir:

Els operaris treballaven jornades de 50 hores setmanals per 150 euros, a més no tenien ni contracte i ni assegurança

La Policia Nacional ha detingut un empresari de 38 anys per presumptament explotar treballadors en una nau de reciclatge de roba en la localitat de Cocentaina, amb jornades setmanals de més de 50 hores per un sou de 150 euros a la setmana, sense cap mena de cobertura social i en pèssimes condicions.

L’operació s’emmarca en la lluita contra l’explotació laboral i la utilització de ciutadans estrangers en situació irregular com a mà d’obra barata aprofitant la situació de necessitat.

La investigació es va posar en marxa després de tindre coneixement de l’explotació dels treballadors. Així, es van realitzar inspeccions en diverses naus dedicades al reciclatge de roba usada, situades a Cocentaina que pertanyien a la mateixa empresa.

Fruit de les inspeccions, es van identificar a 13 persones, totes treballadores, cinc de les quals estaven treballant en una nau tancada a la qual finalment es va poder accedir. Tres d’ells, a més, es trobaven en situació irregular a Espanya als qui se’ls va identificar com a víctimes d’explotació laboral.

Alguns portaven treballant dos anys sota la promesa de regularitzar la seua situació i ser contractats, si bé arribat el moment, els van exigir 8.000 euros per a facilitar-los aquest contracte.

Davant aquesta situació, la unitat adscrita de Policia Nacional a la Comunitat Valenciana va estendre una acta d’infracció per a proposar una sanció a l’empresa sobre la base de les deficiències.

Analitzada la informació obtinguda i amb les declaracions recollides, els investigadors de la Comissaria d’Alcoi van detindre a l’empresari imputant-li un presumpte delicte contra els drets dels treballadors, donant compte al Jutjat d’Instrucció d’Alcoi en funcions de guàrdia.

EL MÉS LLEGIT

Investiguen una violació grupal a una xiqueta de dotze anys a Burjassot

Una amiga de la víctima també va patir una agressió sexual per part d'un jove en una casa abandonada

Un camió del fem explota en ple centre de València

El vehicle, del servei municipal de recollida de residus, s'ha incendiat als voltants de la plaça de Sant Agustí i ha provocat una bola de foc

‘Valencians al món’ visita la capital mundial de l’entreteniment: Las Vegas

Famosa pels seus casinos i pels casaments ràpids, À Punt viatja a l’anomenada ‘Ciutat del pecat’.

Detingut un repartidor d’una empresa de paqueteria per assetjar a una clienta

Va intentar contactar fins a nou vegades amb ella i li va enviar un vídeo de contingut sexual