Esclavitzen a una persona per a mantindre un cultiu de marihuana a Picassent

Compartir:

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana en la localitat valenciana

La Guàrdia Civil de Picassent ha detingut a 3 persones i investigat a 2 en la localitat de Picassent pels delictes de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal, tracte degradant, detenció il·legal, amenaces i defraudació de fluid elèctric.

L’agost de 2021 es va tindre coneixement de l’existència d’un punt de venda de droga en la localitat de Picassent, iniciant-se així l’operació ONEVU. Es va poder acreditar que diversos membres d’una família estaven desenvolupant activitats relacionades amb el tràfic de marihuana. En concret, s’utilitzava a un menor d’edat per a la venda directa d’aquesta substància.

Posteriorment, components de la Guàrdia Civil de Carlet van rebre denúncia d’una persona que deia estar obligada per membres d’aquesta família mantindre una plantació de marihuana. Segons el seu testimoniatge va estar sotmés a tracte degradant i vexatori durant 5 mesos i va anar forçat a mantindre aquest cultiu. Segons va declarar, va estar sota condicions pròximes a l’esclavitud, va perdre pes per falta d’aliment i va patir lesions físiques i psicològiques.

Es van realitzar 4 registres domiciliaris, en els quals es van confiscar unes 200 plantes de marihuana en ple desenvolupament, així com 250 grams de cànnabis preparats per a la seua distribució i venda, 685 euros en efectiu, armes prohibides de tipus tasser i una pistola simulada.

Finalment es va procedir a la detenció de 3 persones de nacionalitat espanyola d’entre 31 i 42 anys, així com la investigació d’altres 2, nacionals espanyols de 21 i 17 anys, pels delictes de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal, tracte degradant, detenció il·legal, amenaces de mort i defraudació de fluid elèctric. Es van desactivar en aquesta operació tres punts de venda de substàncies estupefaents de la localitat de Picassent.

Les diligències van ser entregades en el Jugat d’Instrucció Número 3 de la localitat de Picassent.

EL MÉS LLEGIT

El Govern espanyol va invertir 4,2 milions d’euros en l’aplicació Radar Covid

L'APP només va registrar un 1% dels contagis per coronavirus a Espanya i deixarà d'actualitzar-se després de dos anys

Un menor escanyat en un col·legit pel repte viral de “mataleón”

El xiquet va acabar a l'hospital i el centre adverteix als pares del perill d'aquesta pràctica que circula per les xarxes socials

En llibertat, els menors detinguts per la presumpta violació grupal de Vila-real

Pel que sembla la decisió la va adoptar el diumenge el jutjat de guàrdia de Castelló, en substitució del jutjat de menors, segons han informat els serveis informatius d'À Punt

La UE demana aïllar a les mascotes dels positius per la pigota del mico

L'ECDC adverteix que, si la malaltia es transmet als animals, podria convertir-se en "endèmica" a Europa