Emergències declara estabilitzat l’incendi de Calles i els veïns poden tornar a les seues cases

Compartir:

La Unitat Militar d'Emergències es pot retirar a la base de Bétera i els veïns que, per seguretat van ser desallotjats, ja poden tornar.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha assegurat que el treball realitzat sobre el terreny pel dispositiu d’extinció les últimes hores “permet declarar estabilitzat l’incendi de Calles i que puguem baixar el nivell d’emergència de situació 2 a situació 0”.

Ángel ha explicat que, en este nou escenari, “la Unitat Militar d’Emergències es pot retirar a la base de Bétera i els veïns d’Alcotas que, per seguretat van ser desallotjats, ja poden tornar a la seua casa”.

Durant la reunió de coordinació al Lloc de Comandament Avançat, el director de l’extinció, l’inspector en cap del Consorci de Bombers de València José Miguel Basset, ha donat per estabilitzat l’incendi després de valorar amb els responsables de la Generalitat la situació del perímetre afectat , que es manté a 220 hectàrees.

José María Ángel ha indicat que “encara que en este moment l’evolució és favorable queden encara intenses jornades de treball per declarar-ho extingit. Per este motiu, es mantindrà a la zona un dispositiu de medis terrestres d’extinció”.

En este sentit, el secretari autonòmic ha informat que quatre unitats de bombers forestals de la Generalitat i quatre brigades forestals del Consorci Provincial de Bombers continuaran desenvolupant tasques de segellat del perímetre i que executaran tasques de vigilància per evitar que no es revive cap zona del perímetre.

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...