Estafen 45 tones de raïm a un productor de Novelda

Compartir:

La Guàrdia Civil d’Alacant ha investigat un home a Lleida per una estafa comesa contra un agricultor, propietari de diverses vinyes de producció de raïm de taula amb denominació d’origen protegit, de la Comarca del Vinalopó Mitjà.

El presumpte autor dels fets, fent-se passar per un agent comercial d’aquesta fruita, va aconseguir enganyar el productor sostraient-li 45 tones de raïm.

L’Equip contra Robatoris al Camp (ROCA) de la Guàrdia Civil d’Ibi, va iniciar el passat mes d’agost una investigació després de rebre la denúncia d’un productor de raïm amb denominació d’origen protegit, que cultivava diverses vinyes a la comarca del Vinalopó Mitjà alacantí, a les localitats de Monforte del Cid i Novelda. Segons va explicar als agents, podia haver estat víctima d’una estafa. L’Equip Roca va començar amb les primeres indagacions.

El presumpte autor de l’estafa va contactar amb el fructicultor a través d’Internet per oferir-li l’adquisició de 45 tones de raïm de la seua producció, aconseguint l’acord d’abonar-li 41.000 euros. El raïm seria exportat per l’empresa, per a la qual suposadament treballava el comercial, al Regne Unit per a la venda posterior al públic. Tot i això, el productor va entregar el raïm i mai va cobrar els diners.

El suposat comercial va contractar també en una oficina de Torrevieja, els serveis d’una empresa de transport de mercaderies a nivell internacional per enviar el producte adquirit. Els transportistes van traslladar les 45 tones de raïm a Manchester, amb un cost per a l’empresa de 8.400 euros que el comercial tampoc va arribar a pagar mai.

Per amagar la seua veritable autoria, l’estafador feia servir la identitat de dos homes, un d’ells, el titular d’una mercantil amb seu a Sagunt (València), i l’altre, un ciutadà de nacionalitat romanesa, que se suposava, rebria la mercaderia per a la seua distribució a l’estranger, per als quals se suposava que treballava l’ara investigat. No obstant això, aquestes dues persones eren completament alienes al que estava passant en realitat.

Després d’un estudi meticulós de tota la documentació reunida, l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil d’Ibi, amb la col·laboració de l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Sagunt i l’Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de la Guàrdia Civil de Lleida, a més de les autoritats de Romania, a través de la col·laboració amb Europol, va investigar el 7 de desembre passat un home, de 51 anys, de nacionalitat espanyola, resident a Lleida, a qui se li imputen dos delictes d’estafa i un de falsedat documental.

La Guàrdia Civil d’Alacant col·labora de forma activa en la prevenció del robatori de raïm de taula, a través del Pla contra les Sostraccions en Explotacions Agrícoles i Ramaderes, desplegat principalment a les comarques del Vinalopó i l’Alacantí. Els Equips ROCA de la Guàrdia Civil, especialitzats en els delictes comesos contra les explotacions agrícoles i ramaderes, són una peça clau en la prevenció.

Les diligències han estat posades a disposició del Jutjat d’Instrucció de Novelda. L’investigat es troba en llibertat amb càrrecs en espera de la celebració del judici.

La Guàrdia Civil recorda als usuaris d’Internet que per evitar ser víctima d’una estafa la prevenció és la mesura més eficient. Sigueu prudents en compartir dades personals, eviteu navegar en pàgines que no us atorguen completa fiabilitat i sospite de les ofertes excessivament beneficioses o molt desiguals amb els preus habituals del mercat.

EL MÉS LLEGIT

És beneficiosa la jornada laboral de quatre dies?

A Espanya, existeix una iniciativa per a realitzar un projecte pilot de reducció de jornada

Sabies que menges plàstic diàriament?: Com afecta la salut?

Ja hi ha estudis que confirmen que els microplàstics es troben en la sang humana i que 8 de cada 10 persones estan afectades

Has de viatjar per Europa? T’expliquem on continua sent obligatori el passaport covid

Alguns països ja no exigeixen el passaport covid per a viatjar i entrar al territori

Aquests són els indicadors clau per a mesurar el canvi climàtic en 2021

L'ONU exigeix accelerar l'impuls a les energies renovables, triplicar les inversions privades i públiques en aquest camp i posar fi als subsidis als combustibles fòssils