Desmantellen una festa il·legal en un xalet llogat en Monnegre

Festa il·legal a Alacant
Festa il·legal a Alacant

 

La Policia Local d’Alacant i la Guàrdia Civil de Sant Joan van desmantellar la passada matinada una festa il·legal que s’estava celebrant a l’interior d’un xalet llogat situat al carrer Rosinets, en la partida de Monnegre, on van localitzar en el seu interior a un centenar de persones, que van ser identificades i sancionades per incomplir les mesures anticovid, i es va localitzar a la propietària de l’immoble que va rescindir el contracte de lloguer.

Segons fonts policials els fets van ocórrer la matinada del passat diumenge, quan els Cossos i Forces de Seguretat van rebre una trucada en la qual s’alertava a través d’un veí de la possible existència d’una festa il·legal, i van posar en marxa un operatiu conjunt amb una trentena d’agents de Policia Local i Guàrdia Civil per a poder accedir i desmantellar-la.

La Policia Local immediatament va desplaçar al Grup Operatiu d’Intervenció Ràpida i quatre patrulles juntament amb unitats de la Guàrdia Civil de Sant Joan, i a la seua arribada van comprovar que tenien música i s’estava celebrant una festa, incomplint les mesures de seguretat i sanitàries anticovid, sense portar màscares, amb grups de més de deu persones, sense guardar distàncies de seguretat, amb reproductors de música a gran volum, generant soroll i molestes als veïns.

Els agents policials van realitzar les investigacions de l’immoble localitzant a la propietària que es va personar en el lloc, manifestant que el xalet estava llogat fins al dimarts, i la Policia va començar les identificacions i va realitzar el desallotjament d’esta festa clandestina, sancionant a un centenar de persones que estaven en el seu interior, incomplint les mesures anticovid, consumint alcohol i amb persones no convivents agrupades.

A més, també es van denunciar a quatre persones per la Llei de Seguretat Ciutadana, per desobediència i falta de respecte a l’autoritat.

Els organitzadors de la festa s’enfronten a infraccions greus segons el decret de la Generalitat Valenciana, amb multa de 30.001 a 60.000 euros. La Policia Local va realitzar controls d’alcoholèmia a quatre vehicles que pretenien abandonar la finca, i la intervenció va finalitzar passades les 13:30 hores.

Així mateix, després de ser identificades totes les persones que es trobaven celebrant esta festa privada, els agents van procedir a realitzar les corresponents diligències administratives i el desallotjament de l’immoble, i la propietària va rescindir el contracte de lloguer.

La Policia Local tanca l’operatiu anticovid amb 103 sancions el cap de setmana a Alacant

La regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant informa que la Policia Local va imposar este cap de setmana un total de 103 sancions en l’ampli operatiu organitzat per a garantir les mesures anticovid i evitar contagis, quan es compleix un mes de finalitzar l’estat d’alarma.

Els agents van desplegar un pla antibotelló i de prevenció de la celebració de festes en habitatges, a fi d’intensificar la vigilància, extremant les mesures de seguretat, desallotjant a joves consumint alcohol al Cap de l’Horta, Camí de Ronda-Monte Tossal, Barri antic, Tintorera, amb un total de 44 denúncies per consumir alcohol en la via pública.

Els agents dins de la vigilància i conscienciació ciutadana de l’obligada màscara han alçat 10 actes de denúncia per no fer l’ús de la protecció amb l’objectiu de poder evitar contagis, així com es van sancionar a 4 per consum de drogues i a 3 persones per fumar sense mantindre les distàncies.

Així mateix, les unitats Fox i del servei Nocturn de la Policia, durant el cap de setmana han dissolt un total de 25 festes en habitatges generant soroll i queixes de particulars. I la Policia va alçar també 14 denúncies per incomplir el toc de queda.

En este sentit, l’Ajuntament i la Policia van tornar a reforçar amb un dispositiu especial el control de les zones d’oci i la vigilància d’aforaments a la ciutat el cap de setmana per a evitar aglomeracions en zones de més afluència de persones, denunciant a 7 establiments, per permetre el consum d’alcohol fora del local, tindre la pista de ball habilitada, incompliment de l’horari de tancament i tindre una orquestra en el local.

Finalment, en matèria de trànsit la unitat d’Atestats i el servei Nocturn, han interposat 23 denúncies este cap de setmana per conduir sota la influència de begudes alcohòliques, de les quals en deu s’han obert diligències judicials.