Les grues d’assistència en carretera estaran en vaga durant l’operació eixida d’estiu

Compartir:

La patronal espanyola del sector d'auxili en via pública anuncia que per precarietat econòmica no treballaran del 29 de juliol a l'1 d'agost

L’Associació Nacional d’Empreses d’Auxili en Carretera (Aneac) ha convocat un atur en les prestacions dels seus serveis d’assistència durant les operacions d’eixida i entrada vacacional dels pròxims 29, 30 i 31 de juliol i 1 d’agost, per a reivindicar una precarietat econòmica que expliquen de la següent manera: «el cost dels serveis de grua no cobreixen ni una tercera part del que suposa prestar el servei, d’acord amb el recent Observatori de Costos de Transports (Mitma).»

L’hora a 3,5 euros

Segons el sector, els 3,5 euros per hora de treball són descaradament insuficients en relació a una disponibilitat de 24 hores durant els 365 dies de l’any. «Aquesta precarietat econòmica, sumada a les constants exigències del tot inassumibles de determinats clients de les empreses de grues (asseguradores, companyies d’assistència i clubs automobilístics) -com per exemple els temps d’arribada al vehicle avariat o accidentat, ignorant les innombrables variables que condicionen l’agilitat de resposta però que en qualsevol cas penalitzen a les empreses de grues- han portat a prendre aquesta dràstica decisió», explica el comunicat de l’Aneac.

Els preus dels carburants donen la punta

Per si no fos prou, a tot l’anterior s’uneix la situació dels preus del combustible que és, amb tota seguretat, insuportable per a la immensa majoria dels usuaris de vehicles de motor.

Què demanen?

Amb la finalitat de resoldre aquest problema, la patronal sol·licita una reunió urgent en una taula de treball definitiva amb la Direcció General de Trànsit, com a institució reguladora del sector; amb Unespa, com a institució patronal de les companyies asseguradores; i amb el Ministeri d’Economia per a la regulació d’unes prestacions econòmiques obsoletes i molt allunyades de les existents a la Unió Europea.

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...