Un home detingut per robar diners del compte bancari de dos ancianes en Alacant

L'impost afectaria les empreses que hagin vist augmentats els seus beneficis gràcies a la crisi sanitària
L'impost afectaria les empreses que hagin vist augmentats els seus beneficis gràcies a la crisi sanitària

 

Agents de la Policia Nacional han detingut a un home acusat de desvalisar el compte bancari de dos ancianes amb l’excusa d’ajudar-les amb reparacions dels seus dispositius electrònics, segons ha informat Prefectura en un comunicat. El botí ha sigut superior als 43.000 euros.

 

La investigació dels fets va ser assumida per efectius del Grup de Delinqüència Econòmica de Policia Judicial de la Comissaria Provincial d’Alacant, els que , després de les primeres perquisicions, van centrar les seues sospites en  l’entorn de les víctimes.

 

La primera estafa es va produir a finals de l’any passat. La víctima era una dona d’avançada edat, amb principis de demència, que vivia sola, a la que va arribar a furtar més de 41.000 euros entre compres i retirada de diners en caixers. Va ser un familiar de la víctima la que va avisar a la Policia que un conegut seu amb coneixements d’informàtica acudia habitualment a casa de la víctima amb l’excusa de reparar qualsevol dispositiu electrònic.

 

L’estafador era conegut de les víctimes

En la segona estafa va arribar a apoderar-se més de 2.000 euros. En esta ocasió, la víctima també era una dona major que coneixia a l’estafador, ja que eren veïns del mateix barri i sabia que es dedicava a la informàtica i reparació de telèfons.

 

Per esta raó i donada la confiança, li va demanar que anara a sa casa per a arreglar-li unes alertes que li arribaven al mòbil. Amb l’excusa de solucionar-li el problema, esta persona li va demanar la seua documentació i la seua targeta bancària, cosa que va aprofitar per a obtindre totes les dades que necessitava.

 

Després d’investigacions amb les entitats bancàries, i seguint el rastre dels diners, els agents van comprovar que amb les targetes de les víctimes s’havien fet més de 100 càrrecs en compres per internet a plataformes de venda de material informàtic, articles de roba i menjar a domicili, arribant també a fer subscripcions en canals de televisió de pagament. El detingut, de 37 anys i sense antecedents previs, va ser posat a la disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de la localitat d’Alacant.