La indemnització per Banc de València es pagarà al FROB i no a CaixaBank

Compartir:

 

La Sala II del Tribunal Suprem ha condemnat a 3 anys i 8 mesos de presó a l’exconseller delegat de Banc València Domingo Parra Soria per delicte continuat d’administració deslleial; a 1 any i mig de presó a l’exdirectiu de l’entitat Alfonso Monferrer Duandí; i a 1 any, 1 mes i 15 dies als empresaris Salvador Vila Soria i Juan Bautista Soler Luján, a estos tres últims com a cooperadors necessaris del mateix delicte d’administració deslleial.

El tribunal confirma les indemnitzacions civils que hauran de pagar els acusats, que és de 168 milions d’euros en el cas de Parra i Monferrer (a satisfer conjuntament i solidàriament), de 119 milions en el cas de Vila, i de 130 milions en el de Soler.

Però el Suprem, estimant el recurs referent al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), determina que la indemnització ha d’atorgar-se al FROB i no a CaixaBank com va fer la sentència de l’Audiència Nacional de 25 d’abril de 2019.

El Suprem redueix la condemna a Domingo Parra de 4 anys de presó a 3 anys i 8 mesos en considerar que l’Audiència no va justificar adequadament la individualització de la pena, i eleva des de 6 mesos a 1 any i 6 mesos de presó, en el cas de Monferrer, i de 4 mesos a 1 any i 1 mes de presó, en el de Vila i Soler, les seues condemnes per considerar que no són còmplices sinó cooperadors necessaris del delicte continuat d’administració deslleial, tal com demanava la Fiscalia.

Segons explica la sentència, la causa va investigar a directius del Banc de València i representants de societats mercantils que van convindre una sèrie de préstecs i línies de crèdit ruïnoses per a Banc de València mitjançant negocis altament especulatius, de manera que es van contraure obligacions fraudulentes per a l’entitat en quantitat milionària d’euros.

Este abús de funcions va provocar que el banc haguera de ser rescatat pel FROB amb diners procedents de la Unió Europea i acabara sent venut a CaixaBank per la quantitat simbòlica d’un euro.

La sentència explica que la causa va investigar a directius del Banc de València i representants de societats mercantils que convenen una sèrie de préstecs i línies de crèdit ruïnoses per al Banc de València, mitjançant negocis altament especulatius, de manera que es van contraure obligacions fraudulentes per a l’entitat, en quantitat milionària d’euros, amb abús de funcions i en perjudici del Banc, havent de ser rescatat pel FROB, amb diners procedents de la Unió Europea.

A conseqüència de la gestió bancària, el Banc acaba venent-se a CAIXABANK per la quantitat simbòlica un euro.

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.