L’informe policial recull que el castell inflable de Mislata no estava ancorat al sòl

Compartir:

L’informe policial recull que el castell inflable de Mislata no estava ancorat al sòl | Bombers Valencia

La Policia nacional continua treballant en l’informe de l’accident ocorregut amb un castell inflable a Mislata. Aquest tràgic succés va deixar a una menor de 8 anys morta i altres huit menors amb ferides.

 

L’atestat, que ha sigut recollit pel diari Levante, apunta al fet que l’atracció no estava ancorada al sòl i el dia dels fets, Mislata registrava fortes ràfegues de vent.

 

Els investigadors continuen determinant les circumstàncies relatives a les ratxes de vent. A més, s’estudia el per què els firaires no van cancel·lar està atracció en una vesprada, en la qual les ratxes de vent superaven els 30 km/h, arribant a registrar-se pics de 60 km/h a les nou de la nit.

 

Segons la normativa d’aquestes atraccions, s’impedeix obrir els castells inflables quan la localitat en la qual estan situats registra vents amb una velocitat superior als 38 km/h.

 

Entre les huit i les nou de la nit, quan es van registrar les fortes ratxes de vent, va ser quan el castell va eixir volant amb els menors en el seu interior.

 

Segons informa Levante, “són els propis ajuntaments els que prohibeixen als firaires foradar el sòl per a ancorar de manera fixa les seues atraccions” una prohibició que els propietaris d’aquestes atraccions intenten sortejar mitjançant altres sistemes amb contrapesos.

EL MÉS LLEGIT

Alerta al·lèrgics: presència de cacauet en onze marques de xocolate

Atés que molts d'aquests xocolates van dirigits a xiquets, OCU recomana especial atenció als pares

Llei de l’avortament: píndola del dia després haurà d’estar disponible en les farmàcies

Un 64,4% de dones creu que es reduiria els embarassos no desitjats si la píndola del dia després es dispensara sense recepta

Denuncien que es produeixen tres robatoris al dia en el camp valencià

La Unió de Llauradors sol·licita un major reforç dels mitjans humans i materials perquè funciona, ja que en 2013 eren deu robatoris al dia

Els dentistes preveuen un augment de la demanda per a lluir somriure després de la retirada de la macareta

Els tractaments d'emblanquiments o carilles estètiques seran el següent pas després de la retirada de les ortodòncies que moltes persones es van posar aprofitant la discreció de portar la boca coberta