Sis persones investigades pel robatori de quaranta coloms de competició

Compartir:

L'Equip Roca d'Ibi ha investigat a sis persones pel robatori i furt de coloms de competició valorats en 50.000 euros

La Guàrdia Civil d’Alacant dins del pla establit per a evitar i previndre el robatori d’animals, ha desenvolupat l’operació Columbidae. S’han esclarit diversos delictes de robatoris i furts de coloms en localitats d’Alacant i València. L’operació ha conclòs amb la investigació de sis persones, dos d’ells menors d’edat, i s’ha donat compte a Fiscalia de Menors d’altres dos menors inimputables.

Durant els mesos de febrer i març la Guàrdia Civil va tindre coneixement d’un augment en els delictes relacionats amb la sostracció de coloms de competició en diverses localitats de la província d’Alacant.

Pel que per a esclarir la successió de robatoris que s’anaven produint, així com per a identificar i detindre als autors d’aquests fets, l’Equip Roca d’Ibi va donar va iniciar a l’operació Columbidae.

En una primera fase de l’operació, els agents juntament amb la col·laboració del servei d’inspecció de la Federació Columbicultura de la Comunitat Valenciana, van realitzar gestions i van donar amb un colomar clandestí que es trobava ocult en un barranc pròxim al costat de la ribera del riu Serpis en la localitat d’Alcoi.

El dia 11 d’abril, els agents, després de realitzar una inspecció d’aquest colomar, van recuperar 38 coloms de competició que es trobaven engabiats i en condicions de salubritat deplorables. Els ocells havien sigut sostrets en les localitats alacantines d’Ibi, Algueña i Gaianes, així com en la localitat valència de Benissoda. Per aquests fets es van investigar a dos menors d’edat i es va donar coneixement d’altres dos menors inimputables a la Fiscalia de Menors d’Alacant.

A continuació els agents van investigar altres quatre robatoris de coloms que havien patit en la localitat de Sax el mes de març. Després d’àrdues investigacions, les proves van portar als agents a una casa de camp ocupada de manera il·lícita que es trobava en la localitat de Petrer. En aquesta finca, els agents van comptar amb la col·laboració d’una de les víctimes dels robatoris, el qual va utilitzar un dels seus coloms com a reclam per a atraure a la resta de l’esbart que li havien sostret.

Després de comprovar que els ocells recuperats eren les denunciades com robades, van procedir a investigar a un matrimoni espanyol per l’ocupació de l’immoble a més de pel robatori dels coloms.

Finalment en la fase final de l’operació durant el mes de maig, els agents van comptar amb la col·laboració de l’Equip Roca de Torrevieja, i de manera conjunta van investigar a altres dos dones per un nou robatori d’aquesta mena d’ocells, aquesta vegada ocorregut en la localitat de Rojales també el mes de març.

L’explotació de l’operació s’ha saldat amb el resultat de sis persones investigades, totes elles de nacionalitat espanyola i d’edats compreses entre els 14 i 55 anys. Se’ls imputen deu delictes de robatori i un delicte de furt.

Les diligències juntament amb les persones investigades han sigut entregades a l’Autoritat Judicial competent, així com a Fiscalia de Menors d’Alacant.

EL MÉS LLEGIT

Una dona es ‘casa’ amb un ninot de drap i tenen un fill: ‘Estic molt enamorada’

La dona va celebrar una boda amb 250 convidats i més tard un 'part' a la seua casa amb infermera i metge

Mor un conductor d’autobús atropellat pel seu propi vehicle

La víctima s'ha baixat en detectar una avaria en l'autobús que ha acabat atropellant-li

María del Monte presenta a la seua nóvia durant l’Orgull de Sevilla 2022

"He intentat protegir-la des de fa 23 anys", va declarar la cantant durant el pregó

Tornen a pujar considerablement els morts per coronavirus en la Comunitat

Sanitat ha notificat 20 morts per coronavirus des de l'última actualització, entre els quals cal destacar un jove de 36 anys