Judici Marta Calvo: Lady Marcela tenia marques d’ungles en la cara per l’asfíxia

Compartir:

Els telèfons de Jorge Ignacio li situen en el lloc de la mort de Lady Marcela

Jorge Ignacio Palma, autor confés de la desaparició de Marta Calvo, a la qual va esquarterar després de morir aquesta en el seu domicili, s’enfronta a una pena de 130 anys de presó. Durant elles, l’home de 40 anys acusat també dels assassinats d’Arliene Ramos, Lady Marcela Vargas i d’altres huit homicidis en grau de temptativa, després de la denúncia d’haver sigut agredides per ell amb cocaïna adulterada.

Les versions de les víctimes coincideixen

La primera víctima, una dona que va assegurar haver treballat com a prostituta, va declarar -després d’un paravent per a no mantindre contacte visual amb l’acusat- la trobada que van mantindre en una casa de cites de València en 2018.

Em va proposar fer-me un massatge amb oli, li vaig veure que portava la mà tancada… a mesura que anaven passant els minuts em sentia el cor ràpid, suors fredes… Després em va demanar fer el 69 i ací va ser quan em va introduir droga en les parts íntimes, la vagina i l’anus“, va assenyalar aportant proves que confirmarien el modus operandi del supòsit agressor sexual.

Posteriorment, va relatar la seua escapatòria després d’enfrontar-se a l’acusat i el detall que li va salvar la vida: “Em vaig canviar com vaig poder i em vaig anar a l’hospital. Allí em vaig desmaiar, després em van dir que cinc minuts més i haguera mort“, va finalitzar la primera supervivent.

Aquesta primera descripció sobre les pràctiques de Jorge Ignacio Palma va coincidir amb el relat de la presumpta víctima més jove, que va narrar una trobada produïda en 2018, quan ella tenia tan sols 18 anys. Es van conéixer quan l’acusat va contactar amb ella a través d’una pàgina web en la qual oferia els seus serveis, d’una manera similar a la que va conéixer a Marta Calvo.

Tal com va relatar aquesta segona víctima, Jorge Ignacio li va oferir una “festa blanca” a la seua casa, on la va forçar a consumir cocaïna. “Vaig accedir a prendre’m l’última droga perquè estava sent molt pesat i per a veure si callava. Ja no recorde res més“, va indicar donant més detalls: “Em vaig despertar i ell estava damunt de mi donant-me galtades en la cara. Em vaig alçar del llit i quan anava a posar-me dempeus vaig caure perquè no em funcionaven les cames. Ell em va alçar, em va agafar mitjà en braços i em va portar fins al bany, on em va dutxar“.

Una companya d’Arliene va confirmar el seu ‘modus operandi’

La confirmació definitiva dels mètodes de Jorge Ignacio durant aquestes “festes blanques” va ser constatada per la versió d’una tercera testimoni, en aquest cas una companya de pis de la primera víctima mortal, Airlene Ramos. L’amiga d’Airlene va relatar els fets ocorreguts el 25 de març de 2019, a penes uns mesos abans de la desaparició de Marta Calvo.

Aqueix dia, l’acusat va acudir a una àmplia casa que compartien un grup de treballadores sexuals buscant xiques per a una de les seues “festes blanques“. A això es va prestar Airlene, que moriria al final de la cita, una hora després. La seua companya, testimoni dels fets, va assenyalar que el va sorprendre que el Jorge Ignacio abandonara l’immoble de manera precipitada. El pròxim que va veure va ser a la seua amiga tombada en el llit amb el clítoris molt inflamat“.

Mai va poder parlar. Li preguntava què li havia fet, però no podia parlar. Estava convulsionant sense poder parlar“, va apuntar abans d’aclarir la prova que va trobar a la seua habitació: “En tornar a l’habitació vam veure que hi havia una copa en la taula i cocaïna“, va detallar.

Lady Marcela tenia marques d’ungles en la cara per l’asfíxia

Janete va trobar el cadàver de Lady Marcela. És una altra de les suposades víctimes de Jorge Ignacio Palma en una altra de les seues festes blanques, en una important llista de dones va acabar morta o quasi.

La jove ha sol·licitat hui declarar amb paravent en el judici de Marta Calvo, però no se li ha permés. Janete recorda que cridava a la seua amiga i aquesta no contestava. L’endemà ja angoixada va agafar un taxi per a anar a veure-la. Quan va arribar a l’habitatge mire per tota la casa i la va veure en el llit ficat al llit, nua, boca amunt. Va pensar que dormia.

Vaig obrir la porta amb les meues claus, vaig ser pel saló, la vaig cridar, i com vaig veure que no contestava ningú, vaig arribar a l’habitació. Estava la porta oberta, vaig veure les cames, però vaig pensar que estava amb algú i no volia entrar“, declara.

No sabia que fer així que va cridar al pare de la seua filla. Va veure marihuana, una pipa i va notar que estava freda. Va telefonar al 112. Va arribar la policia.

La inspectora cap del Grup d’Homicidis destaca que en l’alçament del cadàver es van veure signes de criminalitat. “La morta té marques d’erosions en tots dos costats de la cara amb forma semicircular. Tenen erosions en la cara que semblen marques d’ungles. Això juntament amb l’edema pulmonar són senyals que els metges em diuen que pot correspondre’s amb una asfíxia per sufocació obstruint la boca i el nas, encara que podria ser també per intoxicació per drogues i que després de convulsionar s’haguera pogut fer ella algun tipus de lesió“.

La inspectora assenyala una sèrie d’evidències encadenades. Primer s’identifica la presència de Jorge Ignacio en la zona i data en què mor Arliene Ramos, que havia sigut gravat per les càmeres del pis. Posteriorment en una identificació de Jorge Ignacio, que va ser parat per la Policia Local, comproven que porta tres telèfons damunt. Dos d’ells ha estat el lloc i data també de la mort de Lady Marcela. Un mes abans de la mort de Marta Calvo, ja saben que el suposat assassí de Lady Marcela vivia en Manuel, com Jorge.

EL MÉS LLEGIT

Ghislaine Maxwell, condemnada a 20 anys de presó per delictes sexuals

El 29 de desembre de 2021 se li va declarar culpable de cinc dels sis càrrecs en contra seua, entre ells, el de tràfic sexual de menors

‘Valencians al món’ visita Rotterdam, la meca de l’arquitectura contemporània holandesa

Hui el programa d’À Punt ens acosta noves històries dels que canviaren de residència i que sempre són interessants destinacions per a visitar en temps de vacances

Omar Sánchez esclata després del vídeo íntim d’Anabel Pantoja i Yulen

"Em fa vergonya i ràbia veure aqueixes imatges", el surfer canari parla alt i clar cansat de les descaradures de la seua encara dona

Tres joves, dos d’ells menors, moren després de fugir d’un control policial

El cotxe en el qual viatjaven es va eixir de la via i va caure per un desnivell de 15 metres