El jutge nega la llibertat a Juana Rivas

Compartir:

Juana Rivas seguirà en la presó, almenys de moment. El jutge que fa seguiment de la situació penitenciària de Juana Rivas ha rebutjat la seua posada en llibertat, a la qual no s’oposava l’acusació de la seua exparella Francesco Arcuri, malgrat que els dos anys i mig de presó als quals va ser condemnada per sostracció de menors (al no lliurar als seus fills al seu exmarit) van quedar reduïts a la meitat gràcies a un indult parcial del Govern. Ara el jutge ha rebutjat concedir-li la llibertat perquè “podria representar un greu perill per als seus fills”.

El magistrat també assenyala altres dos motius pels quals no posa en llibertat a la granadina

D’una banda, considera que “la penada no ha mostrat penediment” i per una altra que ha repetit la seua conducta “després de ser condemnada en esta causa i estant els menors a Itàlia“. No sols això, el jutge arriba a assegurar que els menors, fills de Juana Rivas i Francesco Arcuri, estarien en perill perquè un d’ells va mostrar indicis d'”abusos sexuals” quan estaven baix la seua custòdia.

En 2018 va ser condemnada

Rivas va ser condemnada en 2018 a cinc anys de presó per sostracció de menors, precisament pel mateix magistrat que este divendres li ha tornat a denegar la llibertat que havia sol·licitat.

La decisió del magistrat

La decisió, segons argumenta el magistrat, correspon a tres circumstàncies: la primera és la falta de penediment de la mateixa Juana Rivas. La segona circumstància és el seu intent de repetir la mateixa conducta a Itàlia, on viu el pare dels nens, i la tercera, el perill que podria suposar ella per als seus fills, perquè el jutge assegura que “hi ha indicis d’abusos sexuals a un dels menors quan estaven sota la seua custòdia“.

La Fiscalia recorre

Després de conéixer els motius pels quals el jutge Manuel Piñar no permetrà a Juana Rivas sortir de la presó, el seu defensa ha criticat les “tres mentides” que afirmen que recull el seu acte.

La primera d’estes mentides té a veure amb el penediment de Rivas, el qual afirma que mai ha mostrat. La veritat és que és totalment fals, ja que sí que va ocórrer en la seua entrevista en L’Objectiu. “Crec que vaig cometre un error. No ho tornaria a fer, només volia protegir els meus fills”, deia en la Sexta.

La segona de les mentides, segons la defensa, és que el magistrat Piñar diu que Juana Rivas va intentar repetir la seua conducta a Itàlia, alguna cosa que neguen en una nota als mitjans de comunicació: “No existeix ni ha existit mai cap procediment contra Juana a Itàlia, ni per este ni per cap delicte”.

Finalment, la tercera mentida, i la més greu segons la defensa, és el suposat “perill” de Rivas cap als menors. El jutge apunta que hi ha indicis d’abusos sexuals a un dels seus fills quan estaven sota la seua custòdia, alguna cosa que, com apunta un informe de la Guàrdia Civil, va quedar totalment desestimat.

Tres mentides que han portat a la defensa de Rivas a presentar una querella

Estes tres mentides han portat a la defensa de Juana Rivas a presentar una querella contra el jutge per un delicte de prevaricació judicial i calúmnies. Cal recordar que Rivas té un indult parcial del Govern.

La situació processal de Juana Rivas es complica

Amb este revés judicial, la situació processal de Juana Rivas torna a complicar-se. A pesar que la seua llibertat semblava qüestió de temps, la decisió del magistrat Piñar fa que la dona haja de seguir a la presó fins a la pròxima primavera, amb el mateix règim de sortides actual. Per a llavors ja haurà complert les tres quartes parts de la seua condemna i podrà gaudir de llibertat condicional fins que es complesquen els 15 mesos de presó als quals va ser condemnada. D’altra banda, encara que la Justícia italiana ha permés que els seus fills passen Nadal amb ella a Granada, encara ha de pronunciar-se sobre la custòdia exclusiva dels menors. Esta decisió es demorarà fins a març. Per a esta data, Rivas seguirà a la presó.

 

<

>

<

>

<

>

<

>

<

>

 

EL MÉS LLEGIT

Processen per violència masclista David Leo, l’Estudiant de ‘El cazador’, i guanyador de ‘Pasapalabra’

Encara que l'enregistrament està acabat, fonts de la televisió pública asseguren que RTVE sospesa no emetre els programes ja gravats

Coneix ací com registrar-se per demanar els descomptes de fins al 90% en viatges per a joves

Els descomptes s'apliquen a bitllets senzills i d'anada i tornada per viatjar entre el 15 de juny i el 15 de setembre de 2023 per Espanya i Europa

El suïcidi és la quarta causa de morts entre joves de 15 a 19 anys a Espanya

Psicòlegs reunits este a València adverteixen que s'han multiplicat gairebé per 20 les consultes en els darrers 12 anys

Al Pacino, de 83 anys, anuncia que serà pare per quarta vegada amb la seua parella de 29

L'actor estatunidenc Al Pacino es convertirà en pare per quarta vegada als 83 anys al costat de la seua parella Noor Alfallah, de 29....