Es forma un llac de lava que rota en espiral en el volcà de la Palma

Compartir:

 

L’activitat del volcà de la Palma, lluny de remetre, contínua amb gran emissió de cendres i de lava. Precisament, en les últimes hores s’ha format un llac de lava que parteix des del focus emissor del flanc nord-oest del con principal.

En les imatges es pot apreciar una caiguda de lava en cascada que descendeix des del centre emissor principal del con, fins a un embornal de tub ava d’inferior cota. A més, donada la fluïdesa de lava que emet el volcà, s’ha generat un xicotet llac de lava que trencada en espiral mentre s’introdueix a un nou tub de lava.

Caiguda de lava en cascada

 

El magma continua alimentant les bugades, especialment la número 3 i 9. Segons les últimes dades de l’àrea de Seguretat i Emergències del Govern de Canàries, la superfície afectada per la lava ascendeix a 967,85 hectàrees, 4,2 més que en l’última actualització.

Quant als cultius, la superfície total damnificada se situa en 281,99 hectàrees. D’elles, 158,79 corresponen a plataners, 58,76 a vinyes i 23,82 a alvocaters.

 

Terratrémols

 

El director del Pla d’Emergències Volcàniques de Canàries (Pevolca), Miquel Ángel Morcuende, ha confirmat que els nivells de sismicitat continuen sent “elevats”, encara que estan “disminuint, sobretot, en profunditat”.

 

Puja el diòxid de sofre

 

Continua preocupant la qualitat de l’aire en el municipi de los Llanos de Aridane on hui s’han registrat nivells “extremadament desfavorables” a causa de l’elevada presència de partícules PM10.

Així mateix, la concentració de diòxid de sofre (SO2) a l’illa ha superat el límit que estableix la Unió Europea per a declarar l’alerta per la presència d’este gas en l’atmosfera.

Davant esta situació, les autoritats han instat la població a romandre a casa i evitar eixir al carrer.

 

Connexions aèries interrompudes

 

La companyia aèria Binter Canàries ha anunciat que paralitza temporalment els vols amb La Palma, una situació que es mantindrà “fins que les condicions milloren i permeten volar garantint la seguretat”.

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.