Detingut un dels majors estafadors amb falses inversions en criptomonedes a València

Compartir:

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació BITDROP, ha detingut a València un dels majors estafadors amb falses inversions en criptomoneda a nivell europeu. Es tracta d’un home de 45 anys, de nacionalitat portuguesa, a qui se li imputa set delictes d’estafa i blanqueig de capitals.

L’operació es va iniciar el mes d’agost passat, després de tenir coneixement els agents dels fets a través de la col·laboració amb seguretat privada.

El detingut havia creat una suposada plataforma d’inversions en criptomonedes en una pàgina web, la qual es donava a conéixer a través de diversos fòrums, programes de ràdio, esdeveniments esportius i fins i tot moviments benèfics, per aconseguir captar l’atenció i la inversió de nombroses persones a Espanya i Portugal.

La plataforma oferia una rendibilitat mínima del 2,5% setmanal els inversors en funció de la quantitat que aportaven, arribant a adquirir rols i així poder atreure altres inversors.

El mètode “esquema ponzi”

 

Este mètode és conegut com a “esquema ponzi”. Es tracta d’un tipus d’estafa que intenta induir a engany els perjudicats, que es creuen que els beneficis obtinguts provenen d’una activitat legal, si bé els fons tenen origen en altres inversors enganyats.

D’esta manera, la inversió en criptomonedes era tot un èxit, de manera que les víctimes invertien més quantitats de diners i atreien més inversors. Les inversions realitzades per les víctimes eren utilitzades pel detingut per portar un nivell de vida elevat comprant vehicles d’alta gamma, viatges o fins i tot menjars.

Fruit de les investigacions dels agents, es va aconseguir identificar diversos perjudicats a Espanya. A més, es va descobrir que el detingut havia aconseguit delinquir a Luxemburg, Suïssa i Portugal.

Finalment, el 2 de desembre passat, es van dur a terme tres entrades i registres: al domicili del detingut, a la seu social de l’empresa i un taller on s’ocultava part dels béns.

A més, s’ha procedit al bloqueig de diversos comptes bancaris i de les pàgines web d’accés a la plataforma i les pàgines on es publicitava. També, es va procedir al decomís de diversa documentació així com dispositius electrònics: ordinadors, tablets, telèfons mòbils i USB’s moneders de criptomonedes.

Igualment, s’han bloquejat 13 vehicles i intervinguts 7 més, tots d’alta gamma. El total del patrimoni bloquejat, entre vehicles i comptes bancaris, puja a més de dos milions i mig d’euros.

Les diligències instruïdes han estat lliurades al Jutjat d’Instrucció núm. 3 de València. L’operació ha estat desenvolupada per agents de l’Equip d’Investigacions Tecnològiques (EDITE) i de l’Equip de Delictes Econòmics de la UOPJ de la Comandància de la Guàrdia Civil de València, que han comptat amb la col·laboració d’EUROPOL.

EL MÉS LLEGIT

És beneficiosa la jornada laboral de quatre dies?

A Espanya, existeix una iniciativa per a realitzar un projecte pilot de reducció de jornada

Sabies que menges plàstic diàriament?: Com afecta la salut?

Ja hi ha estudis que confirmen que els microplàstics es troben en la sang humana i que 8 de cada 10 persones estan afectades

Has de viatjar per Europa? T’expliquem on continua sent obligatori el passaport covid

Alguns països ja no exigeixen el passaport covid per a viatjar i entrar al territori

Aquests són els indicadors clau per a mesurar el canvi climàtic en 2021

L'ONU exigeix accelerar l'impuls a les energies renovables, triplicar les inversions privades i públiques en aquest camp i posar fi als subsidis als combustibles fòssils