Mor la fotògrafa Ouka Leele, membre destacat de la Moguda Madrilenya

Compartir:

Bàrbara Allèn Gil de Biedma ha mort aquest dimarts, un mes abans de complir els 65 anys

La fotògrafa Bàrbara Allèn Gil de Biedma, coneguda artísticament com a Ouka Leele, ha mort aquest dimarts en un hospital de Madrid, segons han informat fonts de la família.

L’artista ens deixa un mes abans de complir els 65 anys, víctima d’una llarga malaltia. Les seues restes mortals seran traslladats al Tanatori de San Isidro de la capital espanyola.

Nascuda a Madrid en 1967, va estudiar Belles arts gràcies a la seua gran passió per la pintura. No obstant això, mai va arribar a acabar la carrera, ja que va deixar els estudis per a iniciar-se en el món de la fotografia i de la música amb el piano.

Els seus primers treballs van eixir a la llum amb el llibre ‘Principio’ i la seua primera exposició va arribar en 1987 amb una infinitat de fotografies en blanc i negre, ja que, al principi, “odiava” les instantànies en color.

Ouka Leele va ser membre destacat de la Moguda Madrilenya i al llarg de la seua carrera va obtindre importants guardons on va ser reconeguda la seua important labor artística.

Premi Nacional de Fotografia 2005 i Medalla de Plata de la Comunitat de Madrid, entre altres distincions.

L’any passat, el Cercle de Belles Arts va albergar una exposició en honor a la fotògrafa on es van repassar els inicis de l’artista amb abundant material inèdit com a còmics, dibuixos, fanzins amb les seues imatges, quaderns o collages.

Rostre visible de la revolució artística

A més, l’artista es va convertir en un dels rostres més visibles de la revolució i el canvi artístic i social al nostre país durant la dècada dels huitanta. Els seus treballs, en els quals les imatges en blanc i negre i les intenses aquarel·les es van convertir en un dels seus tocs més personals, s’han exposat en nombrosos països on van ser rebuts amb gran èxit entre els apassionats de l’art i la fotografia.

Apassionada del color, es va donar a conéixer per les seues fotos acolorides a principis dels anys huitanta i es va convertir en un referent i un membre destacat de ‘La moguda madrilenya’, però la seua obra s’estén molt més enllà de la capital. Des de finals dels 70, ha portat la seua obra a nombrosos països i a exposar en el Museu Reina Sofia, en ARC o en la Fundació La Caixa.

Molts coneguts s’han acomiadat de la coneguda fotògrafa en les xarxes socials.

EL MÉS LLEGIT

Detinguts dos menors més per les agressions sexuals a Burjassot

La Policia Nacional ha detingut a dos menors més per la seua presumpta implicació en l'agressió sexual ocorreguda a Burjassot

Els contagis de covid es dupliquen i els morts es disparen en la Comunitat Valenciana

Sanitat ha notificat 8.789 nous positius i 18 nous morts per coronavirus

Es deixa oblidat la bossa després de ser sorpresa intentant robar en un comerç de Petrer

Va ser el propietari de l'establiment, situat en el barri de la Frontera, qui va donar avís a la Policia Local que va traslladar a les seues patrulles al lloc

Mor Eduardo Mena als 56 anys, l’entrenador personal dels famosos

David Bisbal, Rosa López, David de María o Juan José Padilla, han sigut alguns dels seus clients més destacats