Mor un home de 70 anys a la Palma

Compartir:

Un home de 70 anys ha mort a la Palma. El cadàver ha estat trobat en un habitatge del barri del Corazoncillo, situat en el límit entre Los Llanos de Aridane i El Paso, i s’investiga si la seua mort es deu a una caiguda de la teulada mentre netejava la cendra volcànica del volcà de la Palma o a altres circumstàncies. S’informa que les teulades de la zona havien estat netejats.

Va entrar en la zona amb permís

La víctima va entrar en la zona d’exclusió amb permís institucional en tenir un habitatge en el barri del Corazoncillo, en El Paso, on s’estaven realitzant labors de neteja.

S’investiga si la seua mort es deu a una caiguda

El cadàver ha estat trobat en un habitatge del barri del Corazoncillo, situat en el límit entre Los Llanos de Aridane i El Paso, i s’investiga si la seua mort es deu a una caiguda de la teulada mentre netejava la cendra volcànica o a altres circumstàncies.

Va accedir al seu habitatge

L’alcalde del Paso, Sergio Rodríguez, ha indicat a EFE que el mort és el propietari de l’habitatge i ha assenyalat que les teulades d’esta zona van ser sotmesos a una neteja de cendra fa pocs dies.

Rodríguez ha recordat que les quadrilles de voluntaris que netegen la cendra estan formades habitualment pels propietaris dels habitatges, que formen grups de quatre o cinc persones per a anar a netejar zones determinades.

Primer mort

Segons fonts dels serveis d’emergències, hi ha hagut diversos accidents de persones que han sofert ferides en caure de les teulades mentre netejaven les cendres i si es confirma que esta ha estat la causa, seria el primer mort relacionat amb les conseqüències de l’erupció del volcà de Cumbre Vieja.

Este dissabte no es podrà accedir a la zona

Paralitzen la recollida d’estris i el reg en les zones de la costa per l’alt nivell de SO2. El Cabildo de la Palma ha informat que este dissabte no es podrà accedir a les zones de la costa a recollir estris ni regar per Fuencaliente a causa del altor nivell de diòxid de sofre en l’aire.

Bugades de lava estables

Les bugades de lava es mantenen estables, amb una emissió continuada pels mateixos llits que en dies anteriors. Així mateix, continua l’ampliació del segon delta làvic. S’estima que la superfície afectada per la lava aconsegueix les 1.009,43 ha.

La qualitat de l’aire

Quant a la qualitat de l’aire, no s’ha superat el llindar diari en cap de les estacions dels valors de diòxid de sofre (SO2) i únicament l’estació del Paso ha registrat un valor per sobre del llindar d’alerta durant un curt espai de temps.

Respecte a les partícules menors de 10 micres (PM10), es va registrar una superació del valor límit diari en els Plans de Aridane, amb un índex desfavorable i amb un ascens durant el dia d’ahir.

Es manté la sismicitat a profunditats superiors a 20 quilòmetres, però en un número descendent. La sismicitat a profunditats intermèdies es manté baixa i no es registra sismicitat superficial.

Quant a les condicions meteorològiques, durant les pròximes hores continuarà l’escenari favorable per a l’operativitat aeronàutica.

EL MÉS LLEGIT

Isa Pantoja, nova col·laboradora de ‘Sálvame’

La prima d'Anabel Pantoja ocuparà la seua cadira en el programa de les vesprades de Telecinco els dilluns, dimecres i divendres

Mor un treballador en esfondrar-se un depòsit a la Pobla de Farnals

El cos sense vida ha sigut trobat hores després de l'ensulsiada del depòsit

València incorpora 12 noves psicòlogues per al servici de Benestar i Integració

Al mes de juliol l’Ajuntament haurà proveït totes les places de psicòleg previstes per a 2021/2022

S’ha acabat lo bo

El cap de setmana encara que dissabte encara tindrem núvols baixos a la costa acabarà sent assolellat i més calorós