Mor un indigent que dormia en un banc al costat de l'hospital General de València

Altres dos persones sense llar van auxiliar a la víctima i van cridar dos vegades al 112
Un indigent ha mort en l'hospital General de València | Pixabay

Este diumenge, 3 de gener, cap a les 17.00 hores, un indigent d'origen romanès que vivia sense llar en un banc al costat de l'hospital General de València va morir

Segons ha avançat el diari 'Las Provincias', un altre indigent va avisar al telèfon d'emergències 112 per a demanar una ambulància. Després de rebre l'avís que una persona sense llar necessitava atenció mèdica, una patrulla de la Policia Local i una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) van acudir al lloc.

Tal com van informar fonts del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), la víctima de 59 anys ja havia mort quan els sanitaris van arribar als jardins de l'avinguda de Tres Creus.

Símptomes d'una intoxicació etílica

L'home que va telefonar al servici d'emergències va dir que Stefan, l'indigent mort, no podia recórrer pels seus mitjans la distància de prop de 200 metres que li separava de l'hospital.

La víctima es trobava conscient en terra i presentava símptomes d'una possible intoxicació etílica, segons van informar les mateixes fonts mèdiques. «Vaig parlar dos vegades amb l'operadora del 112. La primera vegada li vaig explicar que estava vomitant sang», va afirmar Benito, qui va posar a Stefan en posició lateral de seguretat perquè no s'ofegarà.

Un altre indigent sense llar que acostuma a dormir en un banc pròxim, Antonio Delgado, el va ajudar a moure a la víctima mentres esperaven l'arribada de l'ambulància.

 

La tardança de l'ambulància

«La segona telefonada que vaig fer al 112 va ser per a dir que ja no feia falta que s'afanyaren. Stefan ja havia mort. Estava pàl·lid i no tenia pols. També em va telefonar un policia local i li vaig dir el mateix», va manifestar Benito. «L'ambulància va tardar més de mitja hora», va afegir la persona sense llar.

Després de certificar un metge la defunció, el cadàver va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal de València per a practicar-li l'autòpsia. «Tenia el fetge molt destrossat. L'home bevia vi per a calfar-se quan feia fred», va assenyalar Antonio.

Hores després que abandonaren els agents el lloc de la mort d'este home, dos persones sense llar es van acostar al banc i es van emportar una manta i peces d'abrigar de l'home mort després de rebuscar entre els seus objectes personals.

«Jo no he agafat res per respecte. Stefan era un bon tipus. Vivia de la caritat, no es ficava amb ningú i comprava el vi amb els pocs diners que li donaven per aparcar cotxes», va assegurar Benito. «Però tampoc em pareix malament que s'emporten l'edredó. Està fent molt fred estos dies. Segur que li serà molt útil a una altra persona», va afegir l'indigent al citat mitjà.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Agredix a la seua parella, de qui tenia una ordre d'allunyament, en València" "Troben en Alcoi a un perillós fugitiu buscat en Romania"