Mor una dona de 67 anys després de picar-li una vespa a Teulada Moraira

A pesar que l'equip mèdic ha realitzat diferents tècniques de reanimació, la dona hi ha mort per un xoc anafilàctic

Una dona de 67 anys ha mort a Teulada Moraira després de picar-li una vespa, els fets han tingut lloc al voltant de les 14 hores, quan s’ha sol·licitat la intervenció del CICU per a assistir a una dona.

L’avís indicava que calia assistir a una dona després d’haver-li picat una vespa en un restaurant de la localitat alacantina.

Fins al lloc s’ha desplaçat una unitat del SAMU.

A la seua arribada, l’equip mèdic del SAMU ha realitzat maniobres de reanimació cardiopulmonar avançada i altres tècniques de recuperació; però la dona, de 67 anys, havia mort després de patir un xoc anafilàctic.

Símptomes al·lèrgia a les vespes

Si una persona al·lèrgica al verí d’abelles o vespes és picada per un d’aquests insectes pot presentar variats símptomes, des d’aparició de faves, picazón, edema de parpelles, de llavis fins a marejos, dificultat respiratòria, hipotensió i finalment un xoc anafilàctic.

El medicament d’elecció per al tractament d’un xoc anafilàctic és l’adrenalina intramuscular o intravenosa. Es tracta d’un medicament que actua ràpidament i que millora la majoria de símptomes de l’anafilaxi i que pot salvar la vida.

El problema és que si no s’administra a temps, la persona pot morir, com ha ocorregut tristament.