Mor el pilot espanyol Dean Berta, cosí de Viñales, després d’un greu accident en Jerez

Mor el pilot espanyol Dean Berta, cosí de Viñales, després d'un greu accident en Jerez
Mor el pilot espanyol Dean Berta, cosí de Viñales, després d'un greu accident en Jerez

Trista notícia per al món del motor. Dean Berta Viñales, pilot de 15 anys i cosí de Maverick Viñales, ha mort en el circuit de Jerez després d’una caiguda múltiple en la carrera de Supersport300, on debutava esta temporada.

Se suspenia tota activitat de motos

Tota l’activitat de motos del dissabte de classificació a Jerez quedava cancel·lada després d’un greu accident que sofria el jove pilot espanyol, Dean Berta Viñales, durant la primera carrera de la categoria Supersport 300 del Mundial de Superbikes.

En la corba 1

Tot va succeir en la corba 1, en un incident en el qual també van estar embolicats Alejandro Carrió, Daniel Mogeda, harry Khouri i Yeray Ruiz. Al cap de pocs minuts es coneixia la seua defunció.

Immediatament es va mostrar bandera roja i la carrera va acabar a tres voltes del final. La prova de Superbike, prevista per a les 14.00, va ser cancel·lada, igual que tota activitat posterior.

Molta tristesa

Després d’això, al cap de poc temps confirmaven la seua defunció. “Ens entristeix profundament informar de la defunció de Dean Berta Viñales. La família de Superbikes envia el seu amor a la família, sers estimats i el seu equip. Estranyarem enormement la seua personalitat, entusiasme i compromís. Tot el món de les carreres de motos et trobarà a faltar, Dean. Viatja en pau“, va anunciar el Mundial de Superbikes a través de la xarxa social Twitter.

Aspirava a proclamar-se campió

Mancant tres voltes per al final de la carrera, en la qual l’espanyol Adrián Huertas aspirava a proclamar-se campió, una caiguda múltiple va deixar a Viñales, cosí del pilot de MotoGP Maverick Viñales, tirat a la meitat de la pista, en plena traçada, i diversos pilots no van poder evitar-li.

Bandera roja

La bandera roja va onejar en pista i es van donar per vàlides les posicions de l’última volta, per la qual cosa l’holandès Jeffrey Buis es va emportar la victòria i va impedir el alirón d’Hortes, seté. Poc després, el Mundial de Superbikes donava per cancel·lada tota l’activitat en pista d’este dissabte.

 

<

>

<

>

<

>