Mor el Tio Fredo, l’humorista i showman de l’escena valenciana

Compartir:

Tio Fredo

Este dissabte 13 de novembre un dels artistes valencians més volguts ens ha deixat, després de mesos lluintant contra una malaltia, el Tio Fredo ens ha deixat definitivament.

El Tio Fredo

El Tio Fredo és un trobador valencià nascut a Xàtiva l’any 1950, del seu nom de naixement Alfredo Roselló. Un showman de l’escena valenciana i un humorista, un dels cantautors més innovadors de la cançó valenciana tradicional.

Ell i el seu guitarronet

Les seues actuacions s’han vist acompanyades amb un guitarró amb el que ha interpretat cançons pròpies o de coneguts (com Vicent Savall) d’un estil propi i característic. Una de les seues cançons més conegudes és el ‘Rock de la Paella’ amb més de 150.000 visites a YouTube.

<>
En la seua cançó El joc de pilota valenciana, «fa una radiografia de l’esport nacional».

<>
El 2015 va participar en el concert extraordinari Homenage als Músics Valencians al Palau de la Música de València, juntament amb «Bajoqueta Rock», «All i Oli», Pep Gimeno «Botifarra» i una agrupació simfònica formada per un centenar de músics de diferents poblacions de la Comunitat Valenciana.

<>

Un gran humoriste

Els seus espectacles solen incorporar gran quantitat d’acudits valencians. Ha fet aparicions televisives en les diferents televisions valencianes.

<>
Sens dubte que és un dia trist per a tots els que coneixiem al Tio Fredo, ara des del cel desegur que està amb el su guitarronet cantant ‘Arròs al forn‘. 

<>

Fins sempre Tio Fredo

Gràcies Tio Fredo. Descanse en pau un grandissim Valencià.

<

>

<

>

<

>

<

>

<

>

Tio Fredo acompanyat del guitarró i dos dones

EL MÉS LLEGIT

Ghislaine Maxwell, condemnada a 20 anys de presó per delictes sexuals

El 29 de desembre de 2021 se li va declarar culpable de cinc dels sis càrrecs en contra seua, entre ells, el de tràfic sexual de menors

‘Valencians al món’ visita Rotterdam, la meca de l’arquitectura contemporània holandesa

Hui el programa d’À Punt ens acosta noves històries dels que canviaren de residència i que sempre són interessants destinacions per a visitar en temps de vacances

Omar Sánchez esclata després del vídeo íntim d’Anabel Pantoja i Yulen

"Em fa vergonya i ràbia veure aqueixes imatges", el surfer canari parla alt i clar cansat de les descaradures de la seua encara dona

Tres joves, dos d’ells menors, moren després de fugir d’un control policial

El cotxe en el qual viatjaven es va eixir de la via i va caure per un desnivell de 15 metres