La Palma està desallotjant a persones dependents i als animals de granja pel risc d’erupció del volcà

Compartir:

El Cabildo de la Palma ha informat del tancament de senders i pistes forestals. També la suspensió de la caça menor, en els municipis afectats per l’alerta per risc volcànic. Es tanquen els senders i pistes forestals que transcorren pel Paso, Els Plans de Aridane, Fuencaliente i Villa de Mazo.

<

>

Així ho ha anunciat.

La Corporació insular ha decidit suspendre la jornada de caça menor en El Paso, Els Plans de Aridane, Fuencaliente, Tazacorte i Villa de Mazo.

Com a mesura de precaució també ha procedit al tancament de l’Àrea Recreativa del Refugi del Pilar, del Centre de Canelles de Foc i accés a la Cova dels Coloms. També es prohibeix l’accés a la resta de cavitats localitzades en la zona.

Protocol d’evacuació

Canàries tremola per una possible erupció volcànica. Els experts asseguren que pot ser immediata i les autoritats han decretat l’alerta groga. S’han registrat més de 4.500 sismes en els últims dies.

El Cabildo ha anunciat que es desallotja a les persones dependents i als animals de granja per a guanyar temps en cas que es donés algun tipus d’evacuació massiva.

Els experts indiquen que és possible predir la primera erupció, ja que tindria una primera fase explosiva amb flux de lava, cendra. També indiquen que seria possible que el magma no isca per un dels volcans ja existents, sinó que apunte per noves esquerdes i forme un nou.

<

>

Han d’estar preparats

Els habitants de la Palma han de tenir preparada una maleta amb els estris personals i més importants per si han de ser desallotjats amb urgència. Els pavellons i camps de futbol s’han habilitat com a punts d’informació.

 

<

>

<

>

 

EL MÉS LLEGIT

Crònica d’un aplec

David Casanova, Portaveu Units pel Poble-Compromís i Coordinador Decidim Comarques del Nord parla de la importància 'd'empoderar-nos com a societat amb la lluita pels drets del poble valencià'

Froilán en la batuda d’un ‘after’ on hi havia menors i cocaïna rosa

L'estiu passat, el fill de la infanta Elena es va veure involucrat en un tiroteig a Marbella; i al desembre, en una baralla amb navalles en el centre de Madrid

Judici contra un home acusat de pedofília i pornografia infantil

Hui comença el judici contra un home acusat de contactar en xarxes socials amb una menor de 14 anys per dir-li que volia ser el seu nóvio i sol·licitar-li fotos despullada i en actitud sexual

Un equip de rescat valencià ajudarà a la recerca de víctimes del terratrémol de Turquia i Síria

Com a conseqüència del terratrémol i posteriors rèpliques, es registren més de 2.900 morts i més de 13.500 ferits
CatalanSpanish