La Palma està desallotjant a persones dependents i als animals de granja pel risc d’erupció del volcà

Compartir:

El Cabildo de la Palma ha informat del tancament de senders i pistes forestals. També la suspensió de la caça menor, en els municipis afectats per l’alerta per risc volcànic. Es tanquen els senders i pistes forestals que transcorren pel Paso, Els Plans de Aridane, Fuencaliente i Villa de Mazo.

<

>

Així ho ha anunciat.

La Corporació insular ha decidit suspendre la jornada de caça menor en El Paso, Els Plans de Aridane, Fuencaliente, Tazacorte i Villa de Mazo.

Com a mesura de precaució també ha procedit al tancament de l’Àrea Recreativa del Refugi del Pilar, del Centre de Canelles de Foc i accés a la Cova dels Coloms. També es prohibeix l’accés a la resta de cavitats localitzades en la zona.

Protocol d’evacuació

Canàries tremola per una possible erupció volcànica. Els experts asseguren que pot ser immediata i les autoritats han decretat l’alerta groga. S’han registrat més de 4.500 sismes en els últims dies.

El Cabildo ha anunciat que es desallotja a les persones dependents i als animals de granja per a guanyar temps en cas que es donés algun tipus d’evacuació massiva.

Els experts indiquen que és possible predir la primera erupció, ja que tindria una primera fase explosiva amb flux de lava, cendra. També indiquen que seria possible que el magma no isca per un dels volcans ja existents, sinó que apunte per noves esquerdes i forme un nou.

<

>

Han d’estar preparats

Els habitants de la Palma han de tenir preparada una maleta amb els estris personals i més importants per si han de ser desallotjats amb urgència. Els pavellons i camps de futbol s’han habilitat com a punts d’informació.

 

<

>

<

>

 

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...