Li peguen una pallissa a un xic en Orihuela per no haver pagat el viatge en pastera des del Marroc

Havia pagat la mitat del viatge abans d'eixir
El tràfic de persones en un negoci molt lucratiu per a les màfies  | EFE

La Policia Nacional ha detingut en Orihuela, en la comarca del Baix Segura (Alacant), a tres persones que, presumptament, formaven part d'una «organització criminal dedicada al tràfic il·legal i immigració clandestina de persones des del nord d'Àfrica fins a Europa a través d'embarcacions tipo pastera», ha indicat la Prefectura en un comunicat.

La investigació s'ha fet pel Grup 1 de l'UCRIF (Unitat contra les xarxes d'immigració il·legal i falsedats documentals) de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria d'Alacant després de la denúncia d'un xic que havia sigut agredit per «no pagar el deute que havia adquirit en ser transportat en una pastera des del Nord del Marroc fins a les costes de Cadis i d'allí, posteriorment, a la província d'Alacant pels membres de l'organització de la que formaven part els detinguts».

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Van ser els mateixos agents els qui van traslladar a la víctima a l'hospital a on va ser atés de les seues ferides. El relat del xic començava des del seu país natal a on va conéixer a una persona que s'encarregava de traslladar de manera irregular a ciutadans marroquins fins a Espanya i que li va oferir fer el trajecte si abonava 5.000 euros.

Una part del pagament, 2.500 euros, l'havia de fer abans del viatge, deixant a deure la mitat, amb el que contraïa un deute que havia d'abonar una volta  poguera treballar en Espanya.

El viatge comença en setembre

D'eixa forma, en setembre de l'any passat va rebre una telefonada a on l'organització li va comunicar que el seu viatge anava a començar i que havia de presentar-se a la vora del riu Bu Regreb, en Rabat (el Marroc), sense documentació i sense mòbil. Una volta allí, amb els diners en efectiu, li van facilitar un número de telèfon en Espanya per a poder posar-se en contacte amb la persona que s'encarregaria d'arreplegar-lo.

En la pastera va viatjar amb unes altres 20 persones a les que no coneixia de res. L'embarcació era de fusta amb un xicotet motor que pilotaven entre tres persones i que utilitzaven una xicoteta brúixola per a guiar-se. Els pilots, que també tenien intenció de quedar-se en Espanya, no tenien prou coneixements en navegació, cosa que va fer que es perderen i tardaren més de tres dies en arribar a Cadis.

Una volta van tocar costa, van ser interceptats per la policia i traslladats a la Comissaria d'Algesires, a on els van tramitar el corresponent expedient administratiu per infracció a la Llei d'Estrangeria, i van quedar poc després en llibertat.

Va ser en eixe moment, quan va contactar amb la persona que li havien dit, qui es va personar a buscar-lo i a arreplegar-lo a ell i a un altre xic per a ser traslladats en una furgoneta fins a la localitat d'Orihuela. Durant el trajecte li van recordar que havia de pagar-los 2.500 euros, i la víctima els va dir que els pagaria a poc a poc, segons anara treballant.

A principis del mes passat, dos persones van localitzar al denunciant i li van exigir el pagament dels diners restants del deute, ja que només els havia donat 500 euros. En no poder pagar-los, suposadament, el van agredir violentament i li van robar tots els diners que tenia, a demés del seu telèfon mòbil.

La víctima, després de l'agressió, es va dirigir a la Comissaria d'Orihuela, tot i que amb el seu poc coneixement de castellà, no es va saber fer entendre massa bé.

Detenen als tres agressors

Els agents especialistes de l'UCRIF es van fer càrrec del cas. Després de l'assistència al denunciant es va iniciar una investigació, conseguint identificar a les tres persones que van amenaçar i van agredir al xic, acabant per localitzar-los i, posteriorment, detindre-los.

Els detinguts, amb edats compreses entre els 33 i els 56 anys, van ser acusats dels presumptes delictes contra el dret dels ciutadans estrangers (afavoriment de la immigració il·legal), pertinença a grup criminal, robatori i lesions, sent posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia d'Orihuela que els va deixar en llibertat i va dictar una Ordre d'Allunyament a favor de la víctima.

La investigació continua oberta amb la finalitat d'identificar als altres membres de l'organització que pogueren continuar operant en Espanya.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vídeo Agressió: Li obri el cap a l'exnóvia i la deixa en terra en Chella" "Urgent: Troben mort a l'home desaparegut en la Serra Calderona"