La Policia Nacional deté a quatre persones per la venda de droga en un bar i en cases ocupes

Motos de la Policia Nacional de València
Motos de la Policia Nacional de València

 

En l’altre, els sospitosos ocuparen fins a tres habitatges i van reforçar les portes per a desfer-se de la substància estupefaent en cas de ser sorpresos

Agents de la Policia Nacional han detingut en el districte de Proveïments i en la localitat de Torrent (València) a quatre persones, tres homes i una dona d’entre 20 i 52 anys, com a presumptes autores d’un delicte de tràfic de drogues, en el marc de dos operacions policials dedicat a la desarticulació de punts de venda de substància estupefaent a la menuda, situats en cases okupes i un establiment hostaler.

L’actuació policial ha permés detenir a una persona que acudia a la terrassa d’un bar i oferia la droga als clients, i tres més en cases ocupades on presumptament venien marihuana, haixix i pel que sembla cocaïna.

El primer operatiu policial es va desenvolupar a principis de mes, en la localitat valenciana de Torrent, quan els agents que realitzaven labors de prevenció, van observar una passada de marihuana entre un client assegut a la terrassa d’un bar i una altra persona. En este moment, els policies es van acostar fins a la taula, i el comprador en adonar-se de la presència policial, va fugir del lloc tirant la substància estupefaent al sòl. Arran d’això, els investigadors van iniciar diverses vigilàncies entorn de l’establiment hostaler i van comprovar que el sospitós acudia a l’exterior del local per a fer operacions de venda a la menuda.

D’altra banda, els investigadors van promoure una altra operació policial en el districte de Proveïments en conéixer que tres persones ocupaven cases en les quals venien marihuana, haixix i pel que sembla cocaïna. Els policies van establir diverses vigilàncies al voltant dels habitatges i van observar un important tràfec de persones que anaven perquè se li dispensaren les dosis.

Per a dificultar la recerca policial els sospitosos canviaven de cases, fent-ho fins a tres ocasions. A més, durant el dispositiu de vigilància els policies van observar que els investigats instal·laven reixes davant de les seues portes i a més reforçaven les mateixes per a poder desfer-se de la droga en cas que foren sorpresos pels agents.

Dins de les dos operacions policials, els investigadors van efectuar registres en quatre habitatges, localitzant i intervenint un total de 1.157 grams de marihuana, set embolcalls de paper d’alumini amb cabdells, dos grams d’haixix, vint-i-tres dosis de pel que sembla cocaïna, 2.233 euros en efectiu, quatre bàscules de precisió i una espasa.

Les detencions s’han dut a terme per part Grup Operatiu de Resposta, la Unitat de Prevenció i Reacció, la Brigada de Seguretat ciutadana i la Brigada Local de Policia Judicial de Torrent.

Tres dels detinguts, han passat a disposició judicial com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues i encobriment. L’altre arrestat, que se li atribueix un presumpte d’un delicte de tràfic de drogues, va quedar en llibertat després de ser sentit en declaració, no sense abans ser advertit de l’obligació legal que té de comparéixer davant l’autoritat judicial si és requerit per a això.