La Policia Nacional ha esclarit entre maig i juliol 87 furts i 60 estafes dutes a terme per grups itinerants

La Policia Nacional ha esclarit entre maig i juliol 87 furts i 60 estafes dutes a terme per grups itinerants de dones de l'Est
La Policia Nacional ha esclarit entre maig i juliol 87 furts i 60 estafes dutes a terme per grups itinerants de dones de l'Est

Agents de la Policia Nacional han esclarit entre els mesos de maig i de juliol, 87 furts i 60 estafes, dutes a terme per dones de països de l’Est, les quals formen grups itinerants que actuen en diferents parts del territori nacional. Les autores furten els diners que acaben de retirar o les targetes bancàries a persones d’avançada edat, amb les quals després fan reintegraments.

Funcions repartides

Estos grups itinerants de dones, tenen perfectament repartides les seues funcions, sent les seues víctimes principalment dones d’avançada edat i dificultat de moviments, a les quals capten als voltants dels bancs, per a sostreure-li els diners, la cartilla o la targeta, la qual utilitzen posteriorment per a retirar efectiu.

Modus operandi

El seu modus operandi consisteix, en el fet que alguna de les integrants se situa prop dels caixers automàtics o de la finestreta del banc per a seleccionar a la víctima. Una vegada que constaten que les víctimes han retirat l’efectiu i on el guarden, abandonen el lloc després d’elles i li indiquen a una altra de les integrants com és el seu objectiu, seguint-les fins a aconseguir sostreure els diners, la cartilla o la targeta. Les sospitoses obtenen el número PIN de la targeta o cartilla, ja li ho han vist teclejar en el caixer o en alguna compra que hagen realitzat durant el seguiment, per la qual cosa una vegada que s’han fet amb elles, fan retirades d’efectiu en un caixer automàtic.

Víctimes

D’esta manera les víctimes no solen reconéixer a les autores, ja que en la majoria de les ocasions no han vist qui els ha robat, deixant-les en una situació molt vulnerable, ja que en moltes ocasions els diners que els sostreuen és la quantitat íntegra de la pensió.

A més de la durabilitat en el temps, estos grups, es disgreguen al seu torn en grups més petits formats per dos o tres integrants. Algunes d’estes dones tenen més de 30 detencions per esta mena de fets.

Recomanació

Es recomana a les persones que acudisquen al banc o els caixers que oculten el moment en el qual teclegen el seu número secret, igual que si fan una compra i que porten els diners que retiren en un lloc segur i pròxim al cos.