ALERTA: presència d’òxid d’etilé en gelats Häagen-Dazs de vainilla

Compartir:

El Ministeri de Consum recomana als qui hagen adquirit aquests productes que s'abstinguen de consumir-los i els retornen al punt de compra

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha alertat de la presència d’òxid d’etilé en alguns productes d’una popular marca de gelats. El departament dependent del Ministeri de Consum detalla que les autoritats sanitàries de França han trobat aquest gas en gelat de vainilla de 460 ml de la marca Häagen-Dazs, corresponents a diversos lots amb diferents dates de consum preferent.

L’origen de la contaminació es troba en l’extracte de vainilla de Madagascar utilitzat en la seua elaboració.

De moment no hi ha constància de cap cas notificat a Espanya, però es recomana que les persones que tinguen en el seu domicili els productes inclosos en l’alerta s’abstinguen de consumir-los i els retornen al punt de compra.

Dades del gelat de vainilla amb òxid d’etilé

Nom del producte: VAINILLA
Nom de marca: Häagen-Dazs
Aspecte del producte: Terrina
Números de lot: 4146758, 4156565, 4157457, 4163546, 4169920, 4172653, 4167054, 4222694, 4240220, 4246885 4284604, 4287990.
Dates de consum preferent: entre 15/07/2022 i 16/05/2023
Pes d’unitat/vol: 460 ml.
Temperatura: Congelació

Aspecte del gelat afectat per la presència d’òxid d’etilé / AESAN

Aquesta informació ha sigut traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), a fi que es verifique la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Per què es retiren els productes amb òxid d’etilé

Sense resultar alarmistes la veritat és que les autoritats s’han posat fermes i coincideixen que aquest estabilitzant ha de ser retirat del mercat davant els dubtes dels efectes que poden ocasionar en la salut perquè:

• La Unió Europea ha aconseguit un acord amb els països membres de la UE per a unificar la legislació referent a la presència de l’additiu estabilitzant E410 o goma de garrofa (òxid d’etilé) i s’ha acordat la retirada dels productes que ho usen per a garantir la salut i el benestar de la ciutadania.

• Des de l’OCU FACUA s’ha demanat al Ministeri de Consum que informe sobre els productes concrets en els quals ha sigut emprat (indicant lot i data de consum preferent), tal com s’ha fet a França.

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.