ALERTA: presència d’òxid d’etilé en gelats Häagen-Dazs de vainilla

Compartir:

El Ministeri de Consum recomana als qui hagen adquirit aquests productes que s'abstinguen de consumir-los i els retornen al punt de compra

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha alertat de la presència d’òxid d’etilé en alguns productes d’una popular marca de gelats. El departament dependent del Ministeri de Consum detalla que les autoritats sanitàries de França han trobat aquest gas en gelat de vainilla de 460 ml de la marca Häagen-Dazs, corresponents a diversos lots amb diferents dates de consum preferent.

L’origen de la contaminació es troba en l’extracte de vainilla de Madagascar utilitzat en la seua elaboració.

De moment no hi ha constància de cap cas notificat a Espanya, però es recomana que les persones que tinguen en el seu domicili els productes inclosos en l’alerta s’abstinguen de consumir-los i els retornen al punt de compra.

Dades del gelat de vainilla amb òxid d’etilé

Nom del producte: VAINILLA
Nom de marca: Häagen-Dazs
Aspecte del producte: Terrina
Números de lot: 4146758, 4156565, 4157457, 4163546, 4169920, 4172653, 4167054, 4222694, 4240220, 4246885 4284604, 4287990.
Dates de consum preferent: entre 15/07/2022 i 16/05/2023
Pes d’unitat/vol: 460 ml.
Temperatura: Congelació

Aspecte del gelat afectat per la presència d’òxid d’etilé / AESAN

Aquesta informació ha sigut traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), a fi que es verifique la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Per què es retiren els productes amb òxid d’etilé

Sense resultar alarmistes la veritat és que les autoritats s’han posat fermes i coincideixen que aquest estabilitzant ha de ser retirat del mercat davant els dubtes dels efectes que poden ocasionar en la salut perquè:

• La Unió Europea ha aconseguit un acord amb els països membres de la UE per a unificar la legislació referent a la presència de l’additiu estabilitzant E410 o goma de garrofa (òxid d’etilé) i s’ha acordat la retirada dels productes que ho usen per a garantir la salut i el benestar de la ciutadania.

• Des de l’OCU FACUA s’ha demanat al Ministeri de Consum que informe sobre els productes concrets en els quals ha sigut emprat (indicant lot i data de consum preferent), tal com s’ha fet a França.

EL MÉS LLEGIT

‘Valencians al món’ recorre el cor d’Europa: d’Àustria a Eslovàquia per la ruta del Danubi

El programa solca aquest dimecres el segon riu d’Europa, que passa per deu països.

Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta i Megara, a la final del Benidorm Fest 2023

Fusa Nocta, de Gandia, passa a la final del dissabte 4 de febrer, però s'acomiaden la representant alacantina, Sofia Martín, i el valencià, Aritz Arén

El salari mínim puja fins a 1.080 euros al mes en 14 pagues

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que esta pujada es realitzarà amb efectes retroactius per situar-lo en el 60% del salari mitjà espanyol

El 66% de les fosses valencianes de la dictadura ja s’han excavat i hi ha localitzades 2.166 víctimes

La Generalitat crea un nou portal de Memòria Democràtica amb un cens de víctimes i vestigis franquistes
CatalanSpanish