Presó sense fiança per a 16 dels 40 detinguts per pertenéixer a una de les xarxes internacionals més potents de tràfic de droga

Compartir:

El Jutjat Instrucció 3 de Dénia ha ordenat presó sense fiança per a 16 dels 40 detinguts com a presumptes integrants d'una organització internacional de tràfic de cocaïna en les localitats de Girona, Pontevedra, Madrid, Melilla i Marroc i ha posat mesures cautelars a la resta dels arrestats. La causa està oberta per un delicte contra la salut pública, organització criminal i blanqueig, tal com ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. L'operació ha sigut duta a terme per agents de la Guàrdia Civil, adscrits a la Unitat Central Operativa (RESSÒ Alacant) i les comandàncies de Melilla i Madrid. A més, ha estat coordinada per Europol i Eurojust.

 

Els responsables

Els detinguts són un total de 34 homes i 6 dones de nacionalitats espanyola, britànica i marroquina. Així mateix, s'ha intervingut un total de 1.270 quilograms de cocaïna i més de 13 milions d'euros en efectiu, així com nombrosos béns mobles i immobles propietat dels investigats a Espanya. Amb esta operació, segons assegura l'Institut Armat, s'ha aconseguit desmantellar una important organització criminal assentada a Espanya i Marroc i dirigida des de Veneçuela per un ciutadà espanyol que es troba en cerca i captura.

 

L'operació 

L'operació es va iniciar l'any 2016 quan es va tenir coneixement de l'existència d'un grup de persones que s'estarien dedicant al tràfic de drogues utilitzant embarcacions a la localitat alacantina de Dénia. Gràcies a esta informació, els agents interceptaren una d'estes embarcacions procedents de Veneçuela i que tenia com a destí el Port de Cadis, el qual portava 400 quilograms de cocaïna ocults.

 

A partir d'esta intervenció i de l'estudi de la documentació intervinguda, es va descobrir l'existència d'esta organització internacional de narcotràfic que estava introduint de forma periòdica cocaïna utilitzant per a això novedosos procediments. 

EL MÉS LLEGIT

Assassina a la núvia del seu nebot a Alginet i després se suïcida

La Guàrdia Civil està investigant els fets ocorreguts a primera hora del matí i adverteix que no es tracta d'un cas de violència de gènere al no haver-hi relació sentimental entre els morts.

Seguretat Alimetaria alerta de ‘cossos estranys’ en gelats d’Aldi, Lidl i Mercadona

Seguretat Alimetaria alerta de ‘cossos estranys’ en gelats de Aldi, Lidl i Mercadona Les empreses ja estan retirant els...

La pigota del mico supera la barrera de les 300 persones afectades a la Comunitat

Amb els últims 24 pacients confirmats per Sanitat, la xifra total s'eleva a 316 persones

Més de 2.000 efectius vetllaran per la seguretat del Medusa Festival amb especial atenció a possibles burxades

Pel festival de música electrònica més gran del país, a Cullera, passaran entre demà i el dilluns 300.000 persones