30 anys de presó per al músic R.Kelly per abús sexual de dones i xiquetes

Compartir:

La sentència ha arribat nou mesos després de ser declarat culpable de dirigir un esquema per a l'abús sexual de dones i xiquets

Al setembre de l’any passat, un jurat de Nova York va condemnar al músic R. Kelly de 55 anys per un càrrec de crim organitzat i huit més de tràfic sexual. Ara en una nova sentència ha sigut condemnat a 30 anys de presó.

L’estrela de R&B, nascut a Chicago com Robert Sylvester Kelly, ja ha passat prop de tres anys entre reixes.

Durant el judici va escoltar els testimoniatges de set dones, molts d’ells entre llàgrimes, que van tornar a recordar enfront del cantant el sofriment i les conseqüències dels abusos als quals les va sotmetre.

Poques hores abans de l’última sessió, la jutge federal que presideix el judici, Ann Donnely, va denegar una última moció feta per la defensa de l’acusat que sol·licitava l’absolució del guanyador de diversos premis Grammy o la repetició del judici.

El cantant, conegut per les reeixides cançons I Believe I Ca Fly i Ignition (Remix), va ser responsabilitzat per ser el capitost d’un esquema violent i coercitiu per a atraure a dones i menors i abusar sexualment d’elles.

En el seu escrit, la magistrada va resumir que “l’acusat, una estrela de la música internacional, va ser acusat d’usar la seua fama i la seua organització per a atraure a joves a relacions sexuals abusives, una empresa de crim organitzat” que, segons el Govern, va durar uns 25 anys.

Durant la lectura de la sentència, Donnely va insistir que la gent ha de ser protegida de comportaments com els de l’antiga estrela del R&B.

Nombrosos testimoniatges de les víctimes

Al llarg del procés, la Fiscalia va cridar a l’estrada “a 45 testimonis i va presentar centenars de proves, incloses proves escrites, gravades en vídeo i gravades en àudio de l’abús al qual l’acusat, amb l’ajuda dels seus empleats i associats, va sotmetre a les seues víctimes“.

Una desena de testimonis van assegurar durant el procés haver sigut objecte d’abusos de R. Kelly, mentre que uns altres van detallar un continu patró d’abusos.

Les dones van descriure sobre l’estrada a una carismàtica celebritat que sovint triava a joves víctimes que assistien als seus concerts, als qui a vegades assaltava sexualment entre bastidors minuts després de l’esdeveniment.

A més, van destapar que R. Kelly utilitzava a tota una xarxa d’empleats per a ajudar-ho en els seus esforços de captar a xiques joves, aïllar-les i intimidar-les.

El tribunal també va rebre evidències de com Kelly havia obtingut il·legalment documents per a casar-se amb la cantant Aaliyah quan ella tenia 15 anys, en 1994, set anys abans que la cantant morira en un accident aeri.

El certificat de naixement indicava que l’edat d’Aaliyah era de 18 anys. El matrimoni es va anul·lar mesos després.

Els fiscals van dir que el músic va mostrar un “menyspreu insensible” per les seues víctimes i gens de remordiment.

De fet, les dècades de delinqüència de l’acusat semblen haver sigut alimentades pel narcisisme i la creença que el seu talent musical ho absolia de qualsevol necessitat d’ajustar la seua conducta -sense importar que depredadora, nociva, humiliant o abusiva era cap als altres- a les restriccions de la llei“, van dir.

La defensa havia demanat que la pena no superara els 10 anys, al·legant, la “traumàtica infància de l’acusat, incloses les evidències d’una història d’abusos sexuals per membres de la família i no familiars“.
L’advocada Jennifer Bonjean va agregar que el seu client no és un “monstre depredador sexual unidimensional” o un pedòfil.

Se sap que el temps que ha passat després de les reixes ha sigut difícil, perquè va patir una pallissa per part d’un company de presó en 2020 i es va emmalaltir de covid-19 a principis d’enguany.

Els problemes legals del cantant seguiran a l’agost, quan tornarà a ser jutjat en un tribunal federal, aquesta vegada a Chicago, per tràfic d’imatges sexuals de xiquets i càrrecs d’obstrucció de la justícia.

També ha d’enfrontar càrrecs d’abús sexual en els tribunals estatals d’Illinois i Minnesota.

EL MÉS LLEGIT

‘Valencians al món’ recorre el cor d’Europa: d’Àustria a Eslovàquia per la ruta del Danubi

El programa solca aquest dimecres el segon riu d’Europa, que passa per deu països.

Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta i Megara, a la final del Benidorm Fest 2023

Fusa Nocta, de Gandia, passa a la final del dissabte 4 de febrer, però s'acomiaden la representant alacantina, Sofia Martín, i el valencià, Aritz Arén

El salari mínim puja fins a 1.080 euros al mes en 14 pagues

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que esta pujada es realitzarà amb efectes retroactius per situar-lo en el 60% del salari mitjà espanyol

El 66% de les fosses valencianes de la dictadura ja s’han excavat i hi ha localitzades 2.166 víctimes

La Generalitat crea un nou portal de Memòria Democràtica amb un cens de víctimes i vestigis franquistes
CatalanSpanish