Rescata a un treballador que estava penjat en la planta 12 d’un edifici en València

L'home ha eixit il·lés
L'home ha eixit il·lés

 

Un agent de la Policia Nacional del Grup d’Operacions Especials (Goes) fora de servici ha rescatat este matí de dimecres en la ciutat de València a un treballador que es trobava en una vagoneta vertical, la que s’havia despenjat, quan estava treballant a l’altura de la planta número dotze d’un edifici. 

 

Els fets han tingut lloc cap a les 09.30 hores del matí de hui, quan un agent de servici que es trobava en sa casa, situada en la planta 15, ha començat a sentir crits d’auxili d’un home. Alertat per les veus, ha tret el cap a l’exterior i en vore el que passava, ràpidament ha baixat a la planta número 12 a on ha localitzat a un treballador aterrit que s’havia despenjat d’una vagoneta.

 

L’home es trobava suspés entre dos plantes, motiu pel que l’agent de Policia amb l’ajuda d’un cable de seguretat que prèviament l’ha passat per la barana metàl·lica, ha apuntat el seu cos i amb la seua mà dreta l’ha pujat a pols, per a continuació enganxar-lo amb l’arnés que portava posat l’operari per a posar-lo fora de perill dins d’una terrassa. Gràcies a la intervenció del policia franc de servici, l’home es troba en perfecte estat de salut, a pesar de la situació de perill.

 

El Grup Especial d’Operacions

L’any 1978 es van crear els GEO (Grup Especial d’Operacions) en Espanya, fent que d’esta manera el país se situara entre els països capdavanters del món que tingueren un cos de policies d’elit per a combatre situacions d’alt risc.

 

Com que l’any 1989 hi havia molta gent interessada en entrar en este grup, van crear un altre grup dels GOES. Els GOES han de passar unes proves més dures que els GEO i partint dels resultats obtinguts a les proves, s’agafen els més bons pels GOES i els que no són tan bons, però que també destaquen als GEO. Cada dos anys es fan estes proves i el simple fet de superar-les ja t’obliga a estar tres anys amb els GOES, a no ser que pugues donar una excusa perquè no hages de continuar amb ells.