Un retallador perd la visió d’un ull en ser envestit per un bou en Port de Sagunt

Demanen que tornen els 'bous al carrer' en juliol
Demanen que tornen els 'bous al carrer' en juliol

 

Aquest passat diumenge, cap a les 19.00 hores, el retallador de Terol, David Cortés, va perdre la visió en l’ull dret després de ser envestit per un bou durant una exhibició de retalladors amb caps de bestiar de la Ramaderia J. V. Machancoses en el recinte taurí de Port de Sagunt (València). El jove aragonés va ser campió de retalladors de Saragossa en 2009 i recentment havia tornat als bous.

 

Segons ha explicat ‘El Heraldo de Aragón’, Cortés va patir una banyada similar a la que va rebre el torero Juan José Padilla a Saragossa en 2011 i en la qual va perdre un ull. El retallador va ser envestit per l’animal contra el sòl i, ja ací, li va aconseguir una banyada en el globus ocular i una altra en la cuixa.

 

A conseqüència de l’accident i donada la gravetat de les ferides, el jove aragonés va ser traslladat des de la plaça de bous a l’Hospital de Port de Sagunt, però d’ací va ser derivat a un centre hospitalari de la capital del Túria, on va ser intervingut d’urgència aquest dilluns. El pronòstic de Cortés és molt greu, i ja s’ha confirmat que ha perdut la visió en l’ull dret.