Roben 120.000 euros a una dona d’avançada edat en la de Pobla de Vallbona

Compartir:

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació “PONOT”, ha procedit a la detenció d’un home de 32 anys i nacionalitat espanyola, i ha investigat a un home i una dona de 33 i 31 anys, tots dos de nacionalitat espanyola per un delicte d’apropiació indeguda a una dona d’avançada edat.

La investigació va començar a la fi del passat mes de març, quan la víctima va interposar una denúncia en la Guàrdia Civil de Pobla de Vallbona, manifestant que se li havia realitzat la sostracció per diferents mitjans, d’una gran quantitat de diners dels seus comptes bancaris. Esta dona és una resident de 95 anys, d’una Residència de Tercera Edat d’esta localitat.

Després de les perquisicions realitzades, els agents van procedir a recaptar informació dels diferents bancs relacionats, així com a investigar als suposats autors.

Fruit de les labors policials, es va poder determinar que des del dia 2 de gener de 2017 es porta produint esta estafa, ja que els suposats autors realitzaven pagaments en diferents comerços amb targetes associades als comptes de l’anciana, havent sigut estes sol·licitades pels suposats autors i entregades en el domicili o estatge d’estos, realitzant una despesa superior a 30.000 Euros.

Posteriorment un dels homes, mitjançant engany i abús de confiança d’esta persona d’avançada edat, va aconseguir un poder notarial suposadament per a gestionar la venda d’un habitatge de la propietat de la perjudicada, realitzant el mateix dia de la signatura notarial l’extracte de tot el capital disponible en els comptes bancaris d’esta, així com el rescat d’un pla de pensions de 60.000 euros.

Suposadament es va realitzar la compra dies després, d’un vehicle d’alta gamma, usant els diners retirats i transferits pels suposats autors.

També s’esbrinà per part dels agents que fins i tot s’havien realitzat sol·licitud de préstecs personals, per valor de 7.500 euros, realitzats a nom de la perjudicada, així com la venda de l’habitatge d’esta, sent venuda per un import de 25.000 Euros, els quals havien sigut transferits a comptes bancaris propietat dels suposats autors.

La víctima es troba des de fa anys com a resident d’un centre/residència de la tercera edat de la localitat de Pobla de Vallbona, amb règim complet, motiu pel qual no va ser coneixedora d’estos fets, fins que la residència no va poder cobrar els honoraris per l’estada d’esta.

Pel fet que estos honoraris són superiors al cobrat en la pensió d’esta anciana, la mateixa s’està fent càrrec de la suma deguda, ja que els suposats autors dels fets van sostraure tots els diners dels comptes bancaris, arribant a estar en nombres negatius les mateixes. Esta quantitat supera els 120.000 euros d’apropiació indeguda per part dels autors.

Finalment es va procedir a la detenció d’una persona de nacionalitat espanyola de 32 anys per delicte d’Apropiació Indeguda i a investigar judicialment pel mateix delicte un home i una dona, de 33 i 31 anys d’edat, tots dos de nacionalitat espanyola.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Llíria.

 

EL MÉS LLEGIT

Assassina a la núvia del seu nebot a Alginet i després se suïcida

La Guàrdia Civil està investigant els fets ocorreguts a primera hora del matí i adverteix que no es tracta d'un cas de violència de gènere al no haver-hi relació sentimental entre els morts.

Seguretat Alimetaria alerta de ‘cossos estranys’ en gelats d’Aldi, Lidl i Mercadona

Seguretat Alimetaria alerta de ‘cossos estranys’ en gelats de Aldi, Lidl i Mercadona Les empreses ja estan retirant els...

La pigota del mico supera la barrera de les 300 persones afectades a la Comunitat

Amb els últims 24 pacients confirmats per Sanitat, la xifra total s'eleva a 316 persones

Més de 2.000 efectius vetllaran per la seguretat del Medusa Festival amb especial atenció a possibles burxades

Pel festival de música electrònica més gran del país, a Cullera, passaran entre demà i el dilluns 300.000 persones