De RTVV a Àpunt: Quatre anys després del seu tancament espera tornar a emetre a finals d’any

Compartir:

El 29 de novembre de 2013 la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) es va fondre a negre després de la decisió del Consell, en aquell moment en mans d’Alberto Fabra (PP) de tancar definitivament el mitjà públic valencià per motius econòmics. Quatre anys després d’aquell fatífic dia, un nou projecte ha nascut capitanejat per la seua directora, la periodista Empar Marco. Este procés, tanmateix, no està escapant de les crítiques, ja que per una part diversos sectors lamenten l’excesiu retràs de la posada en marxa d’estos mitjans, mentre que d’altres han expressat els seus dubtes sobre si ha estat present la igualtat d’oportunitats en les primeres borses de treball temporals. 

Els primers passos 

El passat mes de setembre el nou espai públic de comunicació valencià presentava la seua renovada imatge davant de tota la societat valenciana. Així, ja amb nom i cara la radiotelevisió valenciana ha donat al llarg d’este any successius pasos per a la seua reapertura: licitació de cotinguts i serveis per a les instal·lacions, elecció d’un equip directiu, creació de borses de treball i emissions en prova en la ràdio.

Tal com va anunciar Marco i si es complixen els pronòstics, la ràdio arrancarà en desembre sense informatius però amb un magazín cultural dirigit per la periodista Jèssica Crespo. Per a la tele, en canvi, caldrà esperar un poc més encara que s’espera que estiga llesta per al primer trimestre de 2018. 

Els problemes judicials 

No obstant això, la nova Àpunt també es troba enmig d’un procés judicial que pot posar en perill el seus inicis. Primer, el jutjat del contenciós-administratiu número 5 de València ha admés a tràmit el recurs interposat per Pere Valenciano, un dels candidats que va concurrir per al lloc de director. El jutge ha fixat la vista per al pròxim 8 de maig de 2018. D’altra banda, la Unió de Periodistes també ha mostrat el seu rebuig a la manera en què s’han realitzat les borses de treball temporal. Així juntament amb l’Associació de la Premsa d’Alacant han presentat un recurs de reposició contra les borses de treball tempora de la nova radiotelevisió valencia autonòmica valenciana per considerar que «vulnera el principi d’igualtat d’oportunitats». 

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...