Confirmada la sentència per l’assassinat de dos xiquets a mans dels seus pares a Godella

Compartir:

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha confirmat la sentència per l’assassinat de dos xiqets comés pels seus pares a la localitat de Godella el 13 de març de 2019.

L’Audiència Provincial de València va condemnar el juny d’aquest any el progenitor a una pena de 50 anys de presó -amb un màxim de compliment de 40- i va absoldre la mare, coautora dels dos crims, en apreciar l’eximent completa d’anomalia psíquica per una malaltia mental, per això li va imposar una mesura d’internament psiquiàtric.

De conformitat amb el veredicte del jurat popular, el magistrat que va presidir el judici va declarar provat que els dos acusats van assassinar a cops els seus fills, un nen de tres anys i una nena de sis mesos, impulsats per les seues “creences místicoreligioses”.

Ambdós progenitors estaven convençuts de l’existència d’una secta que els perseguia, assetjava i abusava sexualment del xiquet, i van decidir que l’única manera de protegir els menors era sotmetre’ls a un bany purificador i acabar amb les seues vides perquè després pogueren reviure.

La Sala Civil i Penal del TSJCV ha desestimat els recursos d’apel·lació interposats per les defenses dels dos pares contra la resolució de l’Audiència, després de concloure que no s’ha produït cap vulneració del dret a la presumpció d’innocència i a la tutela judicial efectiva.

“Tant el veredicte de culpabilitat aconseguit pel jurat respecte dels dos acusats com la sentència han pres com a base tota una sèrie plural d’indicis plenament acreditats i relacionats entre si que convergeixen en la conclusió incriminatòria aconseguida i permet predicar-ne l’autoria als termes exposats”, assenyalen els magistrats.

La sentència d’apel·lació del Tribunal Superior de Justícia pot ser recorreguda en cassació davant del Tribunal Suprem.

 

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.