Es trenca el con del volcà de la Palma i un gran riu de lava es dirigeix a la mar

S'obri una nova boca eruptiva en el volcà de La Palma
S'obri una nova boca eruptiva en el volcà de La Palma

Durant el matí d’este dissabte s’ha obert una nova boca eruptiva en el volcà de La Palma i ja són quatre les que emeten lava des que s’iniciés l’erupció diumenge passat. Esta nova font lava es troba més a l’oest del focus principal en el moment en el qual el volcà viu les seues hores més intenses.

Moments de major intencitat

La nova boca, de la qual es desconeix encara si té molta càrrega magmàtica, se suma a les dos que es van obrir el divendres i que va provocar el desallotjament d’unes 160 persones dels barris més pròxims a la zona del con volcànic. L’obertura d’una nova boca augmenta el risc d’esfondrament total o parcial del con volcànic.

Es recomana a la població que no isca al carrer

El núvol de cendra i pedres també han augmentat en les últimes hores, la qual cosa ha obligat, a més de les citades evacuacions, a tancar el cel aeri de la Palma per seguretat. Es recomana a la població que no isca al carrer, i si es fa, que ho faça amb protecció per als ulls i màscara.

El con es trenca i deixa una bugada enorme en direcció a la mar

La situació a la Palma empitjora. El con del volcà s’ha trencat i deixa «una bugada enorme» en direcció cap a la mar, segons ha constatat l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) gràcies a les imatges dels drons.

L’erupció del volcà de la Cimera Vella a l’illa canària de la Palma segueix en curs, però ara amb fases més explosives. Els rius de lava han arrasat unes 190 hectàrees de terreny i unes 420 edificacions. Un nou focus, el tercer, ha obert este matí, segons informa l’Institut Volcanológico de Canàries (Involcan). Es localitza més a l’oest del principal, precisa l’organisme científic dependent del Cabildo de Tenerife.

Se suma a dos noves boques eruptives

Este focus se suma a les dos noves boques eruptives que es van obrir el divendres, que van obligar a evacuar als veïns que encara romanien en tres de les zones més amenaçades.